Huawei P11-geruchten: dit weten we tot nu toe

Huawei P11-geruchten: dit weten we tot nu toe

Op het aankomende Mobile World Congress in februari kondigt Huawei haar nieuwste toptoestel aan. Smartphone.nl zet de belangrijkste Huawei P11-geruchten voor je op een rij.

Dit zijn de belangrijkste Huawei P11 geruchten

Op het jaarlijkse congres in Barcelona introduceren veel smartphonefabrikanten hun nieuwe toestellen, zo ook Huawei. Maar wat weten we tot nu toe over de Huawei P11 (of P20)?. Hoog tijd om de belangrijkste geruchten over het toestel op een rij te zetten.

1. Randloos scherm met iPhone X-achtige notch

Uit gelekte firmwarebestanden blijkt dat we mogelijk kunnen uitkijken naar een toestel met een ‘notch'. De notch kennen we al van de iPhone X: een uitsnede in de bovenkant van het scherm waar onder andere een camera en sensoren zitten. Een afbeelding uit de bestanden laat zien dat de notch wel kleiner wordt dan die van de iPhone.

Huawei P11 geruchten

Een notch in de P11 lijkt er ook op te wijzen dat de nieuwe smartphone een randloos design krijgt. Hiermee zet de fabrikant door waar het met de Mate 10 Pro was gebleven. Deze telefoon heeft namelijk ook een rand tot rand-display.

2. Driedubbele camera

Een van de recente Huawei P11-geruchten betreft de camera. De nieuwe smartphone zou maar liefst drie camera's op de achterkant krijgen. Gezamenlijk zorgen de drie lenzen ervoor dat het mogelijk is om tot wel 5x ‘hybrid zoom' te gebruiken. Optische en digitale zoom worden gecombineerd, zodat je zelfs bij extreem ver inzoomen nog scherpe kiekjes schiet.

Ook de selfiecamera wordt besproken in het gerucht. Deze zou namelijk een 24 megapixel-sensor krijgen, waarmee je haarscherpe selfies moet kunnen maken. Daarnaast presteert de camera erg goed bij weinig licht, aldus Huawei.

3. Krachtige hardware

Eerder dit jaar onthulde Huawei de Kirin 970-chip. Dit is de krachtigste chip die het bedrijf tot nu toe heeft ontwikkeld. De Kirin 970 maakt gebruik van machine learning en andere AI-toepassingen om jouw gebruikspatronen te herkennen. Hier wordt vervolgens het processor- en energieverbruik op aangepast.

Doorgaans presenteert Huawei haar nieuwste chip tegelijkertijd met het nieuwste Mate-toestel, zoals we zagen bij de Mate 10 Pro. De chip wordt vervolgens ook gebruikt voor de P-serie. Logischerwijs lijkt de P11 dus ook over de Kirin 970-chipset te beschikken.

Geschreven door Declan van Schaik

Techjournalist uit ‘s-Hertogenbosch. Schrijft graag over smartphones en tips. Liefhebber van voetbal en kan niet zonder Spotify.

Bekijk profiel