Wat we tot nu toe weten over de Samsung Galaxy S9

Wat we tot nu toe weten over de Samsung Galaxy S9

De Samsung Galaxy S9 laat nog eventjes op zich wachten, maar er is al het één en ander gelekt over het toestel. In dit artikel bespreken we de drie belangrijkste geruchten.

1. Nog dunnere schermranden

In tegenstelling tot de Galaxy S8 wordt de S9 waarschijnlijk een kleinere update, net zoals de Galaxy S7 dat was. Dat betekent dat er geen nieuw design komt, maar dat Samsung voortborduurt op de basis die met de Galaxy S8 is gelegd. Wel zouden de schermranden nog dunner zijn, wat betekent dat het display nog meer ruimte van de voorkant inneemt. Volgens de laatste geruchten kiest Samsung wel voor dezelfde schermformaten: 5,8 inch voor de Galaxy S9 en 6,2 inch bij de Galaxy S9 Plus.

2. Betere irisscanner en gezichtsherkenning

Een andere verbetering heeft te maken met de iriscanner en gezichtsherkenning van de Galaxy S9. Een tweede camera aan de voorkant zou de irisscanner moeten verbeteren, doordat er meer licht wordt opgevangen in situaties met weinig licht. Daarnaast wordt de software van de irisscanner aangepast, wat er uiteindelijk voor moet zorgen dat de scanner sneller wordt.

Ook de gezichtsherkenning zou een upgrade krijgen, maar waarschijnlijk gaat het alleen om snelheidsverbeteringen. Bovendien worden nog steeds alleen 2D-beelden vastgelegd om gezichten te herkennen, wat niet zo veilig is als Face ID van de iPhone X. Die telefoon maakt een 3D-scan van je gezicht, waardoor de techniek bijna niet te foppen is.

3. Andere plek voor vingerafdrukscanner

Een veelgehoorde klacht over de Samsung Galaxy S8 heeft te maken met de vingerafdrukscanner. Die zit naast de camera, wat een nogal onnatuurlijke plek is. De vingerafdrukscanner van de Galaxy S9 zou onder de camera zitten, wat het makkelijker maakt om ‘m op de tast te vinden. Verder ligt het voor de hand dat de smartphone draait op Android 8.0 (Oreo) met de Experience-skin van Samsung.

De Samsung Galaxy S9 wordt waarschijnlijk in februari of maart aangekondigd, maar verder is nog weinig over de release bekend. Mogelijk krijgt het toestel dezelfde adviesprijs als zijn voorganger: 799 euro. De Galaxy S9+ kost mogelijk 899 euro.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel