iOS 7 op ruim 250 miljoen apparaten geïnstalleerd

iOS 7 op ruim 250 miljoen apparaten geïnstalleerd

De adoptiegraad van iOS 7 is in 27 dagen enorm gegroeid. Het besturingssysteem draait nu op ruim 250 miljoen apparaten.

Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau MixPanel. Vergeleken met iOS 6 is iOS 7 sneller opgepikt door gebruikers. Eerstgenoemde deed er 30 dagen over om zo'n twee derde van de iOS-apparaten te bereiken. Daarbij is het ook nog eens zo dat iOS 7 niet op populaire oudere toestellen als de iPhone 3GS draait.

Mijlpaal voor iOS 7

iOS 7 interfaceiOS 6 wordt op dit moment nog op circa 25 procent van de iOS-apparaten gebruikt. De resterende 3,61 procent draait op oudere versies van iOS.

Overigens heeft het wel nog even geduurd voordat iOS 7 de mijlpaal van 250 miljoen downloads had bereikt. Op 23 september meldde Apple-topman Tim Cook dat het aantal downloads de 200 miljoen had overschreden. Dat duurde in totaal vijf dagen. De laatste 50 miljoen installaties werden in de drie weken erna uitgevoerd.

Naar verwachting zal de adoptiegraad van iOS 7 de komende weken nog verder groeien. Volgende week is naar verluidt immers de onthulling van de nieuwe iPads en nog deze maand vangt van de verkoop van de iPhone 5S en iPhone 5C aan. Vanaf 25 oktober zijn de toestellen verkrijgbaar in Nederland en België.

Foto: William Hook

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel