De 5 leukste gratis iPhone games

De 5 leukste gratis iPhone games

De iPhone 5S en iPhone 5C zijn nog niet zo lang uit en als je zo'n nieuw toestel hebt aangeschaft, mogen leuke games natuurlijk niet ontbreken! Smartphone.nl heeft daarom de 5 leukste gratis iPhone games voor je geselecteerd, die natuurlijk ook werken op oudere toestellen van Apple. Veel plezier!

1. Robot Unicorn Attack 2

Robot Unicorn Attack 2Robot Unicorn Attack 2 is een echte guilty pleasure op de Smartphone.nl-redactie. In deze fleurige rengame bestuur je een robot paard en is het de bedoeling sterren te verzamelen, door hoepels te springen en diepe dalen te ontwijken.

Door langer op het scherm te tikken, springt je paard hoger en met de Dash-knop laat je hem door de lucht zweven. Er zijn meerdere paden die je kunt nemen en de afgezaagde jaren 80 muziek zorgt voor veel hilariteit.

Download Robot Unicorn Attack 2

2. Frontline Commando: D-Day

Frontline Commando D-DayVoor de shooter-fan biedt de App Store voldoende keuze, maar veel van die apps zijn moeilijk om te besturen. Frontline Commando: D-Day pakt het slimmer aan en werkt als een soort schiettent. Zo bestorm je de stranden van Normandië door op het scherm te tikken en nazi's af te schieten.

De game is makkelijk op te pakken en ideaal om even tussendoor te spelen. Houd er wel rekening mee dat Frontline Commando: D-Day met 316MB redelijk wat ruimte inneemt op je iPhone.

Download Frontline Commando: D-Day

3. Real Racing 3

Real Racing 3Een van de meest geraffineerde racegames voor de iPhone is Real Racing 3 van Electronic Arts. In dit fraaie spel scheur je met bestaande bolides over bekende parkoersen als Spa, Silverstone en Hockenheim.

Ook dit is weer een grote download en om van alle functies te kunnen genieten, zul toch geld moeten lappen. Als tussendoortje is Real Racing 3 echter prima te verteren.

Download Real Racing 3

4. Bejeweled Blitz

Bejeweled BlitzBejeweled Blitz is een prima versie van het puzzelspelletje waarbij juwelen van dezelfde kleur en vorm met elkaar moeten worden gematcht om ze te laten verdwijnen. Het is de bedoeling op die manier in 60 seconden zoveel mogelijk punten te scoren en boven je Facebookvrienden te eindigen in het klassement.

Grafisch ziet Bejeweled Blitz er fraai uit en de ontploffingen die optreden als je de juiste juwelen matcht, dragen bij aan de strakke presentatie. Dit is zeker een spel dat je lang blijft spelen.

Download Bejeweled Blitz

5. FIFA 14

gratis iPhone game FIFAVoetbalfans komen met FIFA 14 zeker aan hun trekken. Deze gratis voetbalgame bevat realistische spelers, teams en competities en ziet er ook nog eens goed uit. De besturing is wel even wennen. Door op een speler te tikken, speel je de bal over en je mannetje besturen, doe je door een looplijn over het veld te tekenen.

Je kunt echter ook kiezen voor de klassieke benadering met het virtuele stuurknuppeltje linksonder en de knoppen voor passen en wisselen rechtsonder. Om toernooien te spelen of als manager aan de slag te gaan, is een in-app aankoop noodzakelijk.

Download FIFA 14

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel