‘Oude iPhone inruilen binnenkort ook mogelijk in Europa’

Wil je binnenkort je oude iPhone inruilen voor een gloednieuwe iPhone 5S of iPhone 5C, dan heb je misschien geluk. Het inruilprogramma komt mogelijk naar Europa.

iPhone inruilen kan al in de VS

Op dit moment is het in de VS al mogelijk om je oude toestel in wisselen in ruil voor korting op een nieuwe iPhone. Geruchten gaan dat dit iPhone inruilprogramma, dat de Amerikanen kennen sinds afgelopen augustus, ook gefaseerd wordt ingevoerd in Europa.

iPhone inruilenEen anonieme bron heeft namelijk tegenover 9to5Mac aangegeven dat in Groot-Brittannië personeel van een aantal Apple Stores wordt getraind op het innemen van gebruikte iPhones.

Verwacht wordt dat het nog een aantal weken duurt voordat alle App Stores in Groot-Brittannië oude iPhones kunnen inruilen. Dat bij dit land wordt gestart met het programma is niet verwonderlijk, aangezien het Verenigd Koninkrijk na de VS de meeste Apple Stores kent. Na de uitrol daar is mogelijk ook de rest van Europa snel aan de beurt.

Overigens is het iPhone inruilprogramma niet alleen goed voor kortingen bij de aanschaf van bijvoorbeeld een iPhone 5S of iPhone 5C. Het programma zorgt er ook voor dat oude iPhones die niet meer werken op een verantwoorde manier worden gerecycled. Zowel zakelijke als particuliere klanten kunnen gebruikmaken van de regeling.

Foto's: Blake Patterson, Geoff Parsons

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel