Nieuwe Nexus 5 foto’s lekken uit, smartphone duidelijk in beeld

Nieuwe Nexus 5 foto’s lekken uit, smartphone duidelijk in beeld

De Nexus 5 is nog steeds niet officieel aangekondigd door Google, maar komt vaak voorbij in het nieuws. Dit keer met met enkele nieuwe Nexus 5 foto's.

Dit keer zijn de Nexus 5 foto's afkomstig van een Russische variant van Facebook, en de foto's bevestigen vrijwel alle geruchten over het toestel. De rubberachtige achterkant van het de Nexus 5 is bijvoorbeeld duidelijk te zien op de foto, samen met een verticaal Nexus-logo op de achterzijde en een grote cameralens.

Voorheen leek het bij gelekte foto's vooral om prototypen van de nieuwe Nexus-telefoon te gaan, maar in dit geval zijn we er vrij zeker van dat het om ‘the real thing' gaat: de daadwerkelijke smartphone die je eind deze maand of begin volgende maand waarschijnlijk via de Amerikaanse Play Store kunt bestellen dus.

Eerder is al gebleken dat de Google Nexus 5 een 5 inch-scherm krijgt met een resolutie van 1080×1920 pixels, een  Snapdragon 800 als processor, een accu van 2300 mAh bij 16GB en 3000 mAh bij 32GB, 4g-ondersteuning en ondersteuning voor draadloos opladen. De camera zal werken met 8 megapixels.

Op de gelekte foto's is overigens goed te zien dat de Nexus 5 waarschijnlijk veel op de 2013-editie van de Nexus 7 gaat lijken, iets wat natuurlijk al enigszins was te verwachten. Zodra er meer over de nieuwe telefoon van Google bekend is, lees je het natuurlijk op Smartphone.nl.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel