iOS 8.3 update beschikbaar: dit is er allemaal nieuw

iOS 8.3 update beschikbaar: dit is er allemaal nieuw

Sinds gisteren is de iOS 8.3 update beschikbaar voor iedereen met een iPhone 4S of nieuwer. Ook iPad- en iPod-bezitters kunnen aan de slag met de nieuwe versie, die onder meer Nederlandse Siri-ondersteuning toevoegt.

Dit is nieuw in iOS 8.3

ios 8.3 update siriWe hebben er vier jaar op moeten wachten, maar sinds iOS 8.3 spreekt Siri, de digitale spraakassistent van Apples besturingssysteem, eindelijk Nederlands. Nadat je de iOS 8.3 update hebt gedownload en geïnstalleerd, krijg je automatisch de vraag of je Siri wilt inschakelen. Achteraf is dit overigens ook nog te doen, door naar ‘Instellingen > Algemeen > Siri' te gaan.

Nu Siri Nederlands spreekt, kun je diverse gesproken zoekopdrachten uitvoeren door even de homeknop van je iPhone in te drukken. Daarnaast kun je berichten dicteren en je iPhone de opdracht geven om een telefooncontact op te bellen.

iOS 8.3 brengt ook 300 nieuwe emoji, die zijn ingedeeld in categorieën. Ze zijn er in verschillende huidskleuren en te gebruiken om je berichtjes op te leuken. Verder hoef je voortaan geen wachtwoorden meer in te voeren wanneer je een gratis app uit de App Store wil downloaden.

Verder heeft CarPlay met de update draadloze functies gekregen, waardoor je de mogelijkheid hebt om je iPhone via bluetooth met CarPlay te verbinden. Ook voegt iOS 8.3 diverse toevoegingen toe aan de Passbook-app, Apple Pay-ondersteuning voor China en tweestapsverificatie voor Google-accounts.

Danzkij dit laatste heb je geen app-specifieke wachtwoorden meer nodig om je contacten, agenda en e-mail van Google te beheren. Ook zijn er nieuwe schakelaars aanwezig waarmee je gemakkelijk tussen 2G-, 3G-, of 4G-netwerken switcht.

iOS 8.3 update downloaden

Je kunt iOS 8.3 downloaden door op je iPhone, iPad of iPod touch naar ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ te gaan. Hierna zie je automatisch de update verschijnen. De grootte van iOS 8.3 verschilt per apparaat, maar we raden aan om enkele honderden MB’s vrij te houden op je iOS-toestel.

iOS 8.3 is beschikbaar voor de iPhone 4S en nieuwer, iPad 2 en nieuwer en de iPod touch (vijfde generatie).

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel