‘iOS 7 vanaf 10 september beschikbaar’

‘iOS 7 vanaf 10 september beschikbaar’

iOS 7 is inmiddels al aan zijn zesde bèta toe. Het is de vraag of hier nog een zevende bij gaat komen. Een Amerikaans bedrijf meent echter te weten dat iOS 7 vanaf 10 september al voor iedereen beschikbaar is.

Nuance is een Amerikaanse ontwikkelaar van spraakbesturingssoftware, die maandag een e-mail heeft rondgestuurd, waarin te lezen staat dat de zogeheten ‘iOS 7 GA' op 10 september zal worden vrijgegeven. GA staat voor ‘general availability', de publieke versie van iOS 7 dus.

Het is te verwachten dat Apple deze of komende week ook nog met een laatste bèta-update of ‘golden master' gaat komen. Een golden master is de definitieve versie van software, dezelfde versie die uiteindelijk naar alle gebruikers wordt uitgerold.

10 september is echter al de aankondiging van de nieuwe iPhones, en om dan meteen iOS 7 voor iedereen beschikbaar te stellen is niet de reguliere gang van zaken bij Apple. iOS 6 was bijvoorbeeld pas een week na de aankondiging op 12 september 2012 beschikbaar. Hetzelfde gold voor iOS 5 in 2011.

ios 7 ga

iOS 7-lancering vrijwel tegelijk met nieuwe iPhones

Apple heeft 10 september nog niet bevestigd als definitieve datum voor de aankondiging van de nieuwe iPhone 5C en iPhone 5S, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat het Apple-evenement van die dag om iets anders zal draaien. Verwacht begin september dus flink wat nieuws op iOS- én iPhone-gebied.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel