Oppo N1 vanaf 10 december te koop voor 449 euro

Oppo N1 vanaf 10 december te koop voor 449 euro

De Oppo N1, een betaalbare Android-smartphone met een draaibare camera, wordt op 10 december internationaal gelanceerd voor een adviesprijs van 449 euro.

Oppo N1 kopenDat heeft de fabrikant van het toestel bekendgemaakt op zijn Google Plus-pagina. Voor de prijs van 449 euro krijg je een relatief snelle Android-smartphone en de O-Click Control, een apparaatje waarmee je de telefoon op afstand de opdracht geeft om een foto te maken.

De meest onderscheidende functie van de anders wat standaard uitziende Oppo N1 is de 13-megapixel-camera die naar voren of achteren kan worden gedraaid. Die handige feature heeft wel zijn prijs: met een gewicht van 213 gram is de Oppo N1 behoorlijk zwaar.

Oppo N1 specificaties

Onder de motorkap vinden we een 1,7GHz-quadcore-processor (Snapdragon 600) en 2GB aan werkgeheugen; ruim voldoende voor veeleisende gebruikers. Verder is de Oppo N1 voorzien van een groot 5,9 inch-scherm met een 1080p-resolutie. Ter vergelijking: het hd-scherm van de Samsung Galaxy Note 3 meet 5,7 inch.

Verder beschikt het Oppo-toestel over 16GB of 32GB opslagruimte, dat niet is uit te breiden met een micro-sd-kaartje. Wie graag veel apps, video's en muziek op zijn toestel wilt plaatsen, kan daarom het beste gaan voor de 32GB-variant.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel