‘Apple introduceert volgend jaar iPhone met gebogen scherm’

‘Apple introduceert volgend jaar iPhone met gebogen scherm’

De geruchten rondom de nieuwe iPhone, die volgend jaar wordt uitgebracht, komen inmiddels langzaam op gang. Volgens The Wall Street Journal komt Apple volgend jaar met een iPhone met een gebogen scherm.

iPhone met gebogen scherm

De bron schrijft dat volgend jaar een iPhone verschijnt met een gebogen scherm, zoals dat van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7 Edge. Het zou gaan om een model dat naast de iPhone 7S en iPhone 7S Plus zal bestaan. Het gerucht komt overeen met eerdere berichten, want er wordt al een tijdje gesproken over een iPhone met een gebogen scherm.

iphone-6s-plus-klein

Waar de opvolgers van de iPhone 7 en 7 Plus waarschijnlijk weer een 4,7 en 5,5 inch-scherm hebben, beschikt het nieuwe model mogelijk over een 5 inch-display. Een soort tussenmodel dus, dat tevens als enige over een oled-scherm zou beschikken. Het verschil tussen een oled-scherm en de ips lcd-displays van de huidige iPhones is dat oled beter contrast biedt en kleuren levendiger toont. Daarnaast zijn oled-schermen een stukje zuiniger.

Verder zou het scherm vrijwel de hele voorkant vullen, waarbij de randen dus iets doorlopen. De kans bestaat echter dat Apple voor een ‘normaal' scherm gaat, want het bedrijf uit Cupertino zou meer dan tien prototypes voor de volgende iPhone hebben.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel