Netflix laat je nu films en tv-series downloaden: dit moet je weten

Netflix laat je nu films en tv-series downloaden: dit moet je weten

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het mogelijk om Netflix offline te bekijken op je smartphone. Je kunt tv-series en films opslaan, zodat je ze later zonder internetverbinding checkt. Lees hier hoe het werkt.

Netflix offline kijken: zo werkt het

Netflix heeft bekendgemaakt dat gebruikers vanaf vandaag films en tv-series kunnen downloaden om ze later offline te bekijken. Handig, want wanneer je voorheen in bijvoorbeeld het openbaar vervoer een film of serie keek, werd deze via je 4G-verbinding gestreamd. Dat is nu dus anders, want films en series zijn nu gemakkelijk offline op te slaan in de app. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Hoe kun je Netflix films downloaden?

Wanneer je nieuwste versie van de Netflix-app op je iPhone, iPad of Android-toestel hebt gedownload, zie je in het menu de optie ‘Beschikbaar voor downloaden'. Tik je hierop, dan kom je terecht in het scherm met alle films en series die je kunt downloaden. Naast het afspeelicoontje zie je nu een downloadknopje, waar je op tikt om een aflevering of film binnen te halen.

Belangrijk om te weten is dat niet het gehele aanbod te downloaden is. Eigen producties als The Crown, Narcos, House of Cards en Orange is the New Black zijn allemaal direct beschikbaar, maar voor veel films en series geldt dit niet.

Op welke platformen is de optie beschikbaar?

Netflix films downloaden is alleen mogelijk in de iOS-app en Android-app. In de webversie van de videodienst is het downloadknopje nog niet te vinden, maar mogelijk wordt die later toegevoegd. Sommige gebruikers melden verder dat zij in de instellingen van de app een optie zien om de beeldkwaliteit van de films en series te bepalen.

Hoeveel ruimte nemen films en series in beslag?

Het downloaden van Netflix-films en -series neemt uiteraard opslagruimte in beslag op je iOS- of Android-toestel. Gelukkig valt de grootte per aflevering mee. Haal je bijvoorbeeld drie losse episodes van Narcos binnen, dan ben je ongeveer 700MB aan opslagruimte kwijt. Losse afleveringen wegen tussen de 200 en 300MB.

netflix films downloaden

Films zijn logischerwijs een stuk groter, al zul je niet enorm snel door je opslag heen raken. Sci fi-film Ex Machina, met een speelduur van 108 minuten, weegt bijvoorbeeld iets meer dan 450MB. Een langere film als Prisoners (153 minuten) weegt 627MB. Het is raadzaam om Netflix-films en -series te downloaden via een wifi-verbinding, omdat je anders al gauw flink wat data verbruikt, zeker als je een kleine databundel hebt.

Wil je gedownloade films en tv-series weer van je toestel verwijderen, open dan het hamburgermenu en ga naar ‘App-instellingen > Alle downloads verwijderen'.

Waar worden films en tv-series opgeslagen?

De films en series die je downloadt, komen automatisch in het interne geheugen van je smartphone terecht. Met de Android-app van Netflix is het echter mogelijk om gedownloade films en series op een micro-sd-geheugenkaart op te slaan. Handig, want hierdoor raakt het interne geheugen van je smartphone niet vol, wat vooral fijn is als je toestel maar 8 of 16GB aan opslag heeft.

netflix films opslaan geheugenkaart

Je activeert de functie door de app te openen, op het hamburgermenu linksboven te tikken, te kiezen voor ‘App-instellingen' en bij ‘Downloadlocatie' de geheugenkaart te selecteren. Niet alle Android-smartphones ondersteunen de functie, al is er geen lijst beschikbaar van de toestellen die dat wél doen.

→ Download de Netflix-app voor iOS en Android

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel