Flexibele smartphone LG G Flex volgende maand te koop in Europa

Flexibele smartphone LG G Flex volgende maand te koop in Europa

De G Flex, LG's gebogen smartphone met flexibel scherm, is vanaf volgende maand te koop in Europa. Over een paar dagen verschijnt het toestel in Zuid-Korea, LG's thuisland.

LG G Flex kopen in Europa

LG G Flex kopenLG's G Flex is een van de meest opvallende telefoons van dit jaar met zijn gebogen 6 inch-scherm. Plat op de tafel kan het toestel worden ingedrukt, zonder dat er schade optreedt aan de G Flex. De smartphone is namelijk voorzien van een flexibel scherm en een even buigzame accu.

Een andere onderscheidende feature is de achterklep die is voorzien van een dun laagje dat krassen repareert. Erg handig dus voor wie niet altijd zin heeft om heel voorzichtig met zijn telefoon om te springen.

Naast die interessante snufjes is de G Flex echter ook voorzien van moderne hardware. Het toestel draait op een 2,26GHz-quadcore-processor en heeft 2GB werkgeheugen en 32GB opslaggeheugen. De accu met 3500 mAh moet garant staan voor minstens één dag zwaar gebruik. De G Flex draait aanvankelijk op Android 4.2.2 (Jelly Bean) met LG’s eigen skin en heeft een 13-megapixel-hoofdcamera en een frontcamera met 2 megapixel.

Onderstaande video is weliswaar Koreaans, maar geeft een goede indruk van de flexibiliteit van de G Flex.

http://www.youtube.com/watch?v=LahYuSyWidc

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel