‘Apple werkt aan iPhones met een groter, gebogen scherm’

‘Apple werkt aan iPhones met een groter, gebogen scherm’

Apple is momenteel bezig met het ontwikkelen van twee iPhones die beschikken over een groter scherm dat licht gebogen is. Dat heeft een anonieme bron aangegeven tegenover Bloomberg.

‘iPhone met gebogen scherm komt eraan'

iPhone 6 gebogen schermDe eerstvolgende iPhone beschikt dus mogelijk over een gebogen scherm. Een bron dichtbij Apple heeft daarnaast aangegeven tegenover Bloomberg dat er twee iPhones, met een 4,7 en 5,5 inch-scherm, in ontwikkeling zijn en in de tweede helft van 2014 worden uitgebracht.

Dat zou een welkome vernieuwing zijn, aangezien veel gebruikers het huidige scherm van bijvoorbeeld de iPhone 5S aan de kleine kant vinden. Het 4 inch-scherm heeft weliswaar een hoge resolutie, maar komt niet in de buurt van het 5 inch full-hd-scherm van de Galaxy S4 van Samsung.

Volgens de bron is Apple bezig met de ontwikkeling van nóg een schermtechnologie, die het mogelijk maakt verschillende drukniveaus te detecteren. Die technologie, die een harde druk kan onderscheiden van een lichte aanraking, wordt naar verluidt pas in een later stadium toegepast. Apple is waarschijnlijk nog druk bezig met het ontwikkelen en testen van de materialen die hiervoor gebruikt worden.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel