Wat weten we over de LG G4? Een tussenstand

Wat weten we over de LG G4? Een tussenstand

Al enkele weken komen de nodige geruchten over de LG G4 voorbij, het aanstaande toptoestel van het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf. Wat is er tot nu toe bekend over deze veelbesproken smartphone? Tijd voor een tussenstand.

Dit artikel is geschreven door Anton Mous.

LG G4 specificaties

De LG G4 is de opvolger van de LG G3. Dit toestel krijgt naar verluidt een 5,5 inch QHD-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels en een pixeldichtheid van 534 ppi. De aanraaksensor wordt onder het scherm geplaatst. Hierdoor zou het toestel aanrakingen beter registreren dan zijn voorganger. Eerder gaf de fabrikant aan dat het scherm door de integratie van nieuwe technologie 20 procent mooiere kleuren toont.

Onder de motorkap vinden we een 64-bits-processor, hoogstwaarschijnlijk een Qualcomm Snapdragon 808 of Snapdragon 810 met zes kernen (hexacore). Over de hoeveelheid werkgeheugen bestaat onduidelijkheid: dat bedraagt 3 of 4 GB. De aanwezigheid van de krachtige Snapdragon-cpu maakt het gebruik van 4GB werkgeheugen mogelijk.

lg g4 specificaties

Aan de achterkant van de G4 verwerkt LG volgens de geruchten een 13 of 16 megapixel-camera met een diafragma van f/1.8. Des te groter het diafragma, des te beter de kwaliteit  van de foto’s in het donker omdat er meer licht op de sensor valt. Bovendien zou je deze handmatig kunnen instellen. De accu heeft een verwachte capaciteit van 3000 mAh.

Ongeveer twee weken geleden doken de eerste foto’s en video’s van de LG G4 op. Zodoende ‘weten’ we dat de G4 een lichtgebogen behuizing krijgt die op zijn dikste punt 9,9 millimeter dik is. Op de foto’s is tevens goed te zien dat de knoppen zich aan de achterkant bevinden, niet aan de voorzijde of zijkant zoals je wellicht gewend bent. De achterkant is van plastic of uitgerust met bruin leer. Echt leer welteverstaan, geen imitatieleer.

Op welke Android-versie het high-end toestel draait is niet bekend, maar Android 5.0 (Lollipop) is de meest voor de hand liggende keuze.  Over het besturingssysteem legt LG zijn eigen schil: de LG UX 4.0-skin. Deze werkt intuïtiever en past zich aan jouw voorkeuren aan.

Prijs en beschikbaarheid

Volgens de laatste geruchten krijgt de LG G4 een prijskaartje dat tussen de 795 en 910 dollar ligt, vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf houdt op dinsdag 28 april om 17:00 Nederlandse tijd een persconferentie in New York, Londen en Parijs om zijn nieuwe vlaggenschip te onthullen.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel