Bellen met WhatsApp nu ook voor BlackBerry 10

Bellen met WhatsApp nu ook voor BlackBerry 10

WhatsApp heeft het ook voor BlackBerry-gebruikers mogelijk gemaakt om te bellen met de populaire chat-app. Daar heb je wel BlackBerry 10 voor nodig.

BlackBerry WhatsApp belfunctie nu beschikbaar

Nadat recentelijk de belfunctie van WhatsApp in de Android- en iOS-app werd geactiveerd, is het vanaf nu ook mogelijk om met een BlackBerry via de chat-app te telefoneren. De belfunctie wordt namelijk beschikbaar nadat je de applicatie hebt geüpdatet naar versie 2.12.1.2, de nieuwste versie van WhatsApp.

Whatsapp in Nederland

Telefoneren met WhatsApp gaat via de internetverbinding van je smartphone. Met een wifi-verbinding is dat gratis, maar maak je gebruik van een 3G- of 4G-verbinding, dan worden er mogelijk wel kosten in rekening gebracht. Je verbruikt namelijk geen belminuten, maar megabytes. Het is echter raadzaam om zoveel mogelijk gebruik te maken van wifi, omdat je zo ook de best mogelijke gesprekskwaliteit hebt.

Lees over de WhatsApp belfunctie op Android. De iOS-versie is ook reeds beschikbaar.

Meer vernieuwingen van de WhatsApp update

De belfunctie is echter niet het enige dat de WhatsApp update voor BlackBerry brengt. Zo is het voortaan mogelijk om sneller bepaalde berichten, gesprekken of contacten te zoeken, door simpelweg op de Zoek-knop te drukken.

Ook is de applicatie beter geoptimaliseerd voor de BlackBerry Classic, het toestel dat eind vorig jaar werd uitgebracht. Een volledige lijst met de nieuwe toevoegingen is hier te vinden.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel