LG Display komt met eerste quad-hd-scherm voor smartphones

LG Display komt met eerste quad-hd-scherm voor smartphones

LG heeft aangekondigd dat het een 5,5 inch-quad-hd-scherm voor smartphones heeft ontwikkeld. Dit is een scherm met een resolutie van maar liefst 1440×2560 pixels. Het enorm scherpe scherm is vooral bedoeld voor grote toestellen.

Een zogeheten Quad HD-scherm bevat precies vier keer zoveel pixels als een scherm met een resolutie van 720×1280 pixels. Dit is een schermresolutie die momenteel nog erg gebruikelijk is in smartphones, al zijn er ook al genoeg toestellen met een resolutie van 1080×1920 pixels.

Door het toepassen van een resolutie van 1440×2560 pixels op een 5,5 inch-scherm krijg je een indrukwekkende pixeldichtheid van 538 pixels per inch. Ter vergelijking: vanaf circa 325 pixels per inch is het onderscheiden van individuele pixels als nagenoeg onmogelijk.

Quad-hd-scherm voor smartphones dunner dan scherm in LG G2

LG Display meldt bovendien dat het schermpaneel slechts een dikte heeft van 1,21 millimeter, wat iets dunner is dan het 5,2 inch-schermpaneel met een resolutie van 1080×1920 pixels dat gebruikt wordt in de aankomende topper LG G2.

Het is nog niet bekend wanneer LG de nieuwe schermtechnologie gaat toepassen in zijn smartphones of andere apparaten. Dit gebeurt waarschijnlijk bij grotere toestellen van de fabrikant.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel