LG start massaproductie flexibele schermen voor smartphones

LG start massaproductie flexibele schermen voor smartphones

LG is naar eigen zeggen begonnen met de massaproductie van flexibele schermen voor smartphones. Dit maakte het Zuid-Koreaanse bedrijf maandag bekend.

Voor de flexibele schermen wordt gebruikgemaakt van plastic in plaats van glas. Hierdoor is het schermpaneel om te beginnen buigbaar en zelfs onbreekbaar volgens LG. De flexibele schermen van LG zouden daarnaast 0,44 millimeter dun zijn, waarbij een 6 inch scherm slecht 7,2 gram weegt.

Flexibele schermen maken veel mogelijk voor smartphones. Het is natuurlijk al enorm fijn als je niet bij ieder val bang hoeft te zijn voor schermen die in duigen vallen, en een buigbaar scherm zou ook over de zijkant van je telefoon kunnen worden doorgetrokken. Die plek kan dan bijvoorbeeld worden gebruikt voor notificaties.

‘Samsung Galaxy Young binnenkort aangekondigd'

SamsungSamsung zit ook niet stil op het gebied van flexibele schermen. Zo zou het bedrijf deze of volgende week al zijn Galaxy Young onthullen, een toestel dat eveneens een buigbaar scherm heeft en met de Galaxy Note 3 vergelijkbare specificaties huisvest.

De Galaxy Note 3 bevat een 5,7 inch-scherm van 1080×1920 pixels, een quadcore-processor van 2.3GHz, 3GB aan werkgeheugen en een 13-megapixel-camera. Deze indrukwekkende specificaties worden ondersteund door een accu van 3200 mAh. Hoeveel de Galaxy Young hiervan afwijkt, is nog onbekend.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel