LG maakt mogelijk nieuwe Nexus-smartphone

LG maakt mogelijk nieuwe Nexus-smartphone

De nieuwe Nexus-smartphone wordt mogelijk gemaakt door LG. Eerder gingen geruchten dat Huawei en Xiaomi de samenwerking met Google aan zouden gaan.

‘Nieuwe Nexus-smartphone heet Nexus 7'

Na het kleine succes met de Nexus 4 en het grote succes met de Nexus 5 lijkt Google weer voor de Zuid-Koreaanse fabrikant te kiezen om de smartphone die na de Motorola Nexus 6 komt te fabriceren. Dat meldt althans Etoday. Nexus-smartphones kenmerken zich door een een kale, pure versie van Android, zonder de toevoeging van provider- of fabrikanten-apps. Ook worden de toestellen vaak als eerste van updates voorzien.

nexus-smartphoneNaar verluidt heeft Google gesprekken gevoerd met LG en is laatstgenoemde gestart met de ontwikkeling van een nieuw toestel met de codenaam N000. Volgens Etoday heet de nieuwe Nexus-smartphone Nexus 7, wat opvallend is aangezien er al een Google-tablet is die dezelfde naam draagt.

Ken Hong, communicatiedirecteur van LG, zei vorig jaar in Zuid-Korea tegenover Android Planet dat het de normale gang van zaken is dat Google een voorstel voor een nieuw toestel doet, waarna Google uiteindelijk het beste voorstel kiest. Hierna begint de samenwerking. Het is daarom mogelijk dat Etoday dergelijke gesprekken over een voorstel verwart met de uiteindelijke productie van een nieuw toestel.

In het verleden heeft Google voor nieuwe Nexus-toestellen het meest samengewerkt met Samsung. Dat bedrijf maakte de Nexus S, Galaxy Nexus en Nexus 10. Ook Asus en HTC hebben wel eens Nexus-toestellen gemaakt. Of en wanneer de nieuwe Nexus-smartphone verschijnt, is niet bekend.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel