‘iOS-versie WhatsApp laat je binnenkort blauwe vinkjes uitschakelen’

‘iOS-versie WhatsApp laat je binnenkort blauwe vinkjes uitschakelen’

Net als in de Android-versie van WhatsApp moet het op korte termijn ook in de iOS-app mogelijk worden om blauwe vinkjes, die tonen of een bericht is gelezen, uit te schakelen.

Blauwe vinkjes uitschakelen in Whatsapp

blauwe vinkjes uitschakelen whatsappBij de Android-versie kun je blauwe vinkjes momenteel al uitschakelen door naar ‘Instellingen > Privacy' te gaan en de optie ‘Leesbewijzen' uit te schakelen. Je kunt dan echter niet meer zien of je gesprekspartner een bericht van jou heeft gelezen.

Blauwe vinkjes uitschakelen in de iOS-app is op dit moment nog niet mogelijk, maar volgens Twitteraar Ilhan Pektas, een van de bètatesters van WhatsApp, komt daar binnenkort verandering in. In het menu van bètaversie 2.12.1 (in de App Store staat WhatsApp-versie 2.11.16) is een schakelaar achter ‘Read receipts’ te vinden. Deze staat standaard ingeschakeld, maar zet je hem uit dan kun je niet meer zien of anderen je bericht hebben gelezen. In groepsgesprekken verandert er overigens niets, zo laat het screenshot zien.

De blauwe vinkjes in WhatsApp werden in november 2014 stilletjes geïntroduceerd. Voorheen toonde de chat-app alleen grijze vinkjes als een bericht was verzonden en afgeleverd, maar sinds eind vorig jaar kleuren ze nu blauw als de ontvanger een chat heeft gelezen. De vinkjes veroorzaakten veel commotie, omdat veel gebruikers van mening waren dat het een inbreuk op hun privacy zou zijn.

blauwe-vinkjes-whatsapp-2

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel