Motorola Moto G5 vanaf vandaag te koop in Nederland

Motorola Moto G5 vanaf vandaag te koop in Nederland

Vanaf vandaag kun je de Moto G5 kopen bij verschillende winkels. Met degelijke specs voor een portemoneevriendelijke prijs lijkt het toestel één van de beste budgetsmartphones van het jaar te worden.

Moto G5 kopen

Lenovo onthulde de Motorola Moto G5 eind februari op het Mobile World Congress, maar ligt nu al in de Nederlandse winkels. Momenteel is de grijze variant direct leverbaar, terwijl de gouden variant een iets langere levertijd heeft. De Moto G5 Plus, die een iets groter scherm en een betere processor heeft, is pas over een paar weken te krijgen in Nederland. Dat toestel is wel wat duurder dan zijn kleinere broertje.

Moto G5 kopen

De Moto G5 is met een adviesprijs van 199 euro één van de meest betaalbare smartphones van dit moment. Ondanks zijn lage prijs heeft het toestel toch de nieuwste versie van Android, een scherm met full hd-resolutie en krachtige hardware onder de motorkap. Dat maakt het toestel een van de betere keuzes als instapmodel, met name als je op zoek bent naar een smartphone met stock Android.

Meer over de Moto G5

De Moto G5 onderscheidt zich van andere goedkope smartphones met een paar opvallende specificaties. Zo heeft het toestel een vingerafdrukscanner aan boord, iets wat in deze prijsklasse nogal wel eens overgeslagen wordt. Daarnaast heeft het instapmodel een behuizing die spatwaterdicht is, en zijn de camera's aan zowel de voor- als de achterkant een stuk beter dan wat je normaal op een goedkope Android-smartphone terugvindt.

Lenovo heeft de Moto G5 fors verbeterd tegenover zijn voorganger, de Moto G4. Zo is de behuizing nu fors verbeterd en van metaal, terwijl het toestel algeheel een stuk minder lomp is. Het scherm is verkleind van 5,5 naar 5 inch, maar de resolutie is toegenomen naar full-hd. Ook is de prijs een paar tientjes gedaald.

Voor een overzicht van losse Moto G5 aanbiedingen verwijzen we je door naar onze zustersite, Android Planet.

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel