Vodafone belooft betere dekking dankzij nieuwe antenne

Vodafone belooft betere dekking dankzij nieuwe antenne

Vodafone is begonnen met de uitrol van nieuwe antennes die het bereik, capaciteit en snelheid van zijn 3g- en 4-netwerk moeten verbeteren. Dit meldt de provider via een persbericht.

Dit wil de provider bereiken door het inzetten van de zogeheten Antenna Integrated Radio-antennes (AIR). Vodafone zegt de eerste Europese provider te zijn die gebruik maakt van deze in 2011 geïntroduceerde antennes, op zijn 800MHz-, 900MHz- 1800MHz- en 2100MHz-band.

Het grote voordeel van de AIR-antennes is dat ze alle netwerkapparatuur al huisvesten, waardoor het niet meer als losse onderdelen rondom de zendmast hoeft te worden geplaatst. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om de masten veel sneller te installeren. Het stroomverbruik zou door de AIR-antennes vervolgens met maar liefst 42 procent verminderd worden.

Ook voor Vodafone-gebruikers interessant

image004De nieuwe antennes zorgen ook voor meer capaciteit op het netwerk, een betere dekking en hogere internetsnelheden op het mobiele netwerk. De AIR-antennes zullen op het 3g- en 4g-netwerk van de provider worden ingezet. De komende maanden worden de antennes op vooral drukke plekken geplaatst.

Wanneer Vodafone zijn 4g-netwerk echter activeert, is nog niet bekend. Momenteel is KPN nog de enige Nederlandse provider met een 4g-netwerk waar klanten al gebruik van kunnen maken. Vodafone wil deze zomer volgen.

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel