Newkia wil ‘Nokia-telefoons’ met Android maken

Newkia wil ‘Nokia-telefoons’ met Android maken

Newkia is opgericht door enkele oud-werknemers van Nokia waren die niet tevreden waren met hun huidige baan. Het nieuwe bedrijf wil Android-telefoons op de markt gaan brengen.

De lancering van Newkia ging niet zonder slag of stoot, maar het bedrijf heeft inmiddels laten weten dat het het ‘oude Nokia' naar Android wil brengen, iets waar veel mensen best wel naar uitkijken.

Newkia is daarom van plan om enkele Android-smartphones uit te brengen, iets wat natuurlijk een fikse afscheiding is van de huidige koers van Nokia. Dat bedrijf richt zich momenteel volledig op Windows Phone 8 en is sinds kort zelfs deels overgenomen door Microsoft.

De Newkia-telefoons met Android worden wel onder een andere merknaam uitgebracht dan Newkia zelf. Deze naam is namelijk bedoeld voor het overkoepelende bedrijf. Het is nog niet bekend hoe deze Android-tak moet gaan heten.

Newkia springt in het gat

Omdat Newkia vrijwel geheel uit ex-Nokia-medewerkers bestaat, neemt de kans op een soortgelijke Lumia-smartphone toe. Ruige, robuuste en stijlvolle toestellen van hard duurzaam plastic en een uitstekende camera.

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel