Nexus 5 en Android 4.4 onthuld, alle informatie op een rijtje

Nexus 5 en Android 4.4 onthuld, alle informatie op een rijtje

Na maanden van geruchten en lekken zijn eindelijk de Nexus 5 en Android 4.4 onthuld. De nieuwe Google-telefoon en het besturingssysteem zijn per direct beschikbaar.

Nexus 5 kopen

Nexus 5 en Android 4.4 onthuldTopmodel Nexus 5 is sinds gisteravond in Nederland beschikbaar en nu al mateloos populair. Een Nexus 5 kopen kan voor de zeer schappelijke prijs van 399 euro (16GB-model).

Voor die prijs krijg je een ontzettend vlotte smartphone met een 4,95 inch-scherm (1080×1920 pixels), 2GB werkgeheugen en 16GB opslaggeheugen. De Nexus 5 is beschikbaar in zwart en wit, heeft ondersteuning voor 4G en biedt de mogelijkheid om draadloos op te laden. Daarnaast heeft het toestel een accu met een capaciteit van 2300 mAh en een 8-megapixel-camera met beeldstabilisatie. De Nexus 5 meet 131 x 86 x 9 millimeter en weegt met 130 gram minder dan vergelijkbare telefoons.

Android 4.4 nader bekeken

Nexus 5 en Android 4.4 onthuldAndroid 4.4 is zowel zichtbaar als niet-zichtbaar onder handen genomen door Google. Qua design kent het besturingssysteem nu op het homescreen transparante knoppen onderaan het scherm en witte in plaats van blauwe statusiconen. Sommige pictogrammen hebben een nieuwe look gekregen en de nieuwe ‘Immersive’-modus verbergt knoppen, de statusbalk en andere afleidende zaken, indien van toepassing.

Daarnaast maakt Android 4.4 efficiënter gebruik van de accu en het beschikbare werkgeheugen, is Google Now beter geïntegreerd zodat je sneller vindt wat je zoekt en is de mogelijkheid om het scherm op te nemen, toegevoegd. Verder is de telefoon-app vernieuwd en voorzien van meer functies, is sms en mms geïntegreerd in Google Hangouts, heeft het toetsenbord emoticons gekregen en kan je Android-toestel via een infraroodsensor als afstandsbediening voor tv's fungeren.

Ook verloopt multitasken sneller, werkt het besturingssysteem nauwer samen met office-pakket QuickOffice en zijn er nieuwe opties om draadloos te printen en te streamen. Tot slot kun je snel schakelen tussen een zeer nauwkeurige en energiezuinige locatie-instelling. Een welkome toevoeging!

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel