Nexus 5-handleiding met alle details lekt uit

Nexus 5-handleiding met alle details lekt uit

De handleiding van de Nexus 5 is volledig uitgelekt via Android Police. Het gaat wel om een conceptversie. Alle specificaties worden gemeld in de tekst.

Het gaat bij de gelekte handleiding niet om de documentatie die je krijgt bij een nieuw toestel, maar om de handleiding die intern wordt gebruikt bij Google en LG. Alles wat je echter mogelijk zou willen weten over de nieuwe Nexus van Google, staat in de documentatie.

Specificaties van de Google Nexus 5

De al eerder onthulde specificaties van de nieuwe Nexus 5 worden bijvoorbeeld in de handleiding bevestigd. Zo krijg het nieuwe Nexus-vlaggenschip een kijgt 4,95 inch-scherm met een resolutie van 1080×1920 pixels, 2GB aan werkgeheugen, een Snapdagon 800-quadcore geklokt op 2.3GHz en 16 of 32GB aan interne opslagruimte.

Verder huisvest de Nexus 5 een 8-megapixel-camera, 1,3-megapixel-frontcamera, accu van 2300 mAh en een micro-simkaart-ingang.  Het toestel ondersteunt daarnaast draadloos opladen, nfc en internet over een 4g-netwerk. Dit is eigenlijk alles wat we inmiddels al wisten. Er wordt in het document niets over gezegd, maar de nieuwe Nexus-smartphone draait hoogstwaarschijnlijk op Android 4.4 KitKat.

Eerder ging overigens het gerucht dat de Nexus 5-camera gebruikmaakt van de zogeheten mems-technologie. Hierdoor wordt een camera veel sneller en kun je achter nog scherpstellen. Deze geruchten lijken door de interne documentatie echter te worden ontkracht, wat natuurlijk jammer is.

Nexus 5-releasedatum

Het is nog niet bekend wanneer Google de Nexus 5 onthuld en wanneer hij in de winkel komt te liggen. De verwachting is dat dat eerste op 31 oktober gebeurd, waarna de smartphone erg snel beschikbaar zal zijn in de VS. Landen als Duitsland en Frankrijk zullen snel volgen, maar Nexus-toestellen zijn meestal moeilijk te verkrijgen in Nederland.

Op het gebied van prijs wordt 330 dollar als startprijs verwacht, waarbij je dus de editie met 16GB aan interne opslagruimte krijgt.

Bron: Android Police

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel