‘BlackBerry bespreekt overname met Intel, Google, LG en Samsung’

‘BlackBerry bespreekt overname met Intel, Google, LG en Samsung’

BlackBerry is volgens bronnen van Reuters  met verschillende grote bedrijven in de technologiewereld in gesprek over een complete of gedeeltelijke overname.

De noodlijdende fabrikant had al een zogeheten intentieverklaring getekend met zijn grootste aandeelhouders.Twee weken geleden zou het bedrijf namelijk nog worden overgenomen door Fairfax Financial Holdings. Hierbij zou 3,5 miljard dollar gemoeid zijn.

blackberryBlackBerry maakte echter maar liefst 1 miljard verlies het afgelopen kwartaal, cijfers die ertoe hebben geleid dat Fairfax het overeengekomen bedrag te hoog vindt en meer willen weten over de financiële situatie van het bedrijf. Als het namelijk zo door blijft gaan, is de fabrikant al binnen anderhalf jaar door zijn reserves van 2 miljard dollar heen.

Om niet zonder mogelijke overnamekandidaten te zitten is BlackBerry daarom ook in gesprek met onder andere Cisco, Google, Intel, LG, Samsung en SAP volgens bronnen van Reuters. Het is niet bekend of deze gesprekken al vergevorderd zijn of niet.

BBM-tak mogelijk gesplitst van BlackBerry zelf

Het is bij een overname erg waarschijnlijk dat BlackBerry's tak die telefoons produceert en BlackBerry Messenger worden opgesplitst. Met laatstgenoemde heeft het bedrijf namelijk nog grote plannen. Zo werkt het momenteel hard aan de lancering van BlackBerry Messenger voor Android en iPhone.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel