Verschillende Nokia Lumia’s krijgen Amber-update

Verschillende Nokia Lumia’s krijgen Amber-update

Nokia heeft dinsdag bekendgemaakt dat verschillende oudere Lumia-modellen met Windows Phone 8 de zogeheten Amber-update krijgen. Veel details over de update zijn nog niet bekend.

Het is al wel zeker dat de update naar de Nokia Lumia 920, 820, 720, 620 en 520 komt. Nokia Amber, zoals de telefoonfabrikant de update noemt, komt wereldwijd in juli naar deze modellen toe.

Het is al wel bekend dat de Amber-update ervoor zorgt dat de ingebouwde FM-radio eindelijk is te gebruiken, die eigenlijk al in alle modellen was ingebouwd. Alleen de Lumia 620 bevat hiervoor geen hardware.

Snel schieten en later selecteren

De Finse fabrikant heeft ook al vrijgegeven dat de Amber-update de camera van de wat oudere Lumia's flinkt verbetert. De update voegt namelijk de Nokia Smart Camera-mode toe.

Met deze mode kun je heel snel achter elkaar foto's schieten en vervolgens de beste uitkiezen. Hierbij is te kiezen uit modi voor een ‘best shot', ‘action shot' en ‘motion shot'. Smart Camera biedt eveneens de mogelijkheid om bijvoorbeeld gezichten aan te passen en bepaalde bewegende objecten weg te halen.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel