Nokia introduceert Lumia 925

Nokia introduceert Lumia 925

Nokia heeft dinsdag de Nokia Lumia 925 aangekondigd. De Lumia 925 is de opvolger van de Lumia 920 en heeft vrijwel dezelfde specificaties als zijn voorganger. De nieuwe Lumia heeft echter een behuizing die deels van metaal is.

De randen van de Lumia 925 zijn namelijk van aluminium. Nokia's Lumia 920 had nog een behuizing die volledig van polycarbonaat is. De camera van de nieuwe Lumia zou ook flink verbeterd zijn. Zo zou er nog steeds met een 8,7-megapixel-camera worden gewerkt, maar door verschillende verbeteringen onder de motorkap en de Smart Camera-functie zouden de foto's aanzienlijk mooier worden.

Draadloos opladen wordt daarnaast slechts een optie. Je kunt dit nog steeds doen via een speciaal bijgeleverd hoesje. De Lumia 925 bevat een 4,5 inch-oled-scherm van 1280 bij 768 pixels. Als processor huisvest het toestel de Snapdragon S4 met een dualcore die op 1,5Ghz draait. Verder bevat de nieuwe Lumia 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen.

Met verschillende covers beschikbaar

De telefoon komt in het wit, grijs en zwart beschikbaar, met bijbehorende covers in het wit, zwart, rood en geel. In juni verschijnt de telefoon onder andere in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Daarna volgen landen als Nederland, maar wanneer precies is nog niet bekend.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel