Galaxy Note 7 komt naar Nederland, maar nog niet voor iedereen

Galaxy Note 7 komt naar Nederland, maar nog niet voor iedereen

Klanten die de Samsung Galaxy Note 7 eerder dit jaar hebben gereserveerd, kunnen het toestel vanaf 12 oktober verwachten. Een gewone releasedatum in Nederland kan Samsung nog niet noemen.

Note 7 in Nederland

De problemen rondom de Samsung Galaxy Note 7 zijn de laatste weken regelmatig in het nieuws gekomen en hebben voor veel ophef gezorgd. De accu van het toestel lijkt in een aantal gevallen oververhit te raken en kan hierdoor ontploffen. Het vlaggenschip van Samsung was een tijdje in een eental landen verkrijgbaar, maar werd toen wereldwijd door de fabrikant teruggeroepen.

galaxy note 7

Samsung maakt vandaag bekend dat de eerste exemplaren van de Galaxy Note 7 in Nederland vanaf 10 oktober uitgeleverd worden aan klanten die het toestel gereserveerd hebben. Het bedrijf biedt tevens een compensatie aan in de vorm van een geheugenkaartje van 128GB. Ook laat Samsung door middels van een groen accu-icoontje in de software zien dat het om een veilig toestel gaat.

Helaas heeft Samsung nog niet bekendgemaakt wanneer de Galaxy Note 7 officieel in Nederland wordt uitgebracht. Het toestel zou oorspronkelijk op 2 september hier verschijnen, maar werd door de grote vraag een week uitgesteld. Door de accuproblemen werd de release verder uitgesteld. Mensen zonder pre-order moeten dus nog iets langer wachten.

Meer over de Galaxy Note 7

De Samsung Galaxy Note 7 is het nieuwe vlaggenschip voor het komende halfjaar, dat zich vooral kenmerkt door het grote scherm, de krachtige specificaties en de stylus. De smartphone is voorzien van een Exynos 8890-chip met een octacore-processor, 4GB RAM, 64GB opslagruimte en een 3500 mAh-accu. Ook aanwezig is een 12 megapixel-camera aan de achterkant, 5 megapixel-frontcamera, vingerafdrukscanner en een irisscanner om het toestel met je ogen te ontgrendelen. Het QHD-scherm (2560 bij 1440 pixels) meet 5,7 inch.

Op zustersite Android Planet vind je de beste aanbiedingen voor een Samsung Galaxy Note 7 met abonnement of om een losse Galaxy Note 7 te kopen. De adviesprijs bedraagt 849 euro.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel