OnePlus 5T: 5 zaken die je moet weten over de nieuwe smartphone

OnePlus 5T: 5 zaken die je moet weten over de nieuwe smartphone

OnePlus heeft de 5T aangekondigd, een nieuwe smartphone die pas enkele maanden na de 5 verschijnt. Dit zijn de belangrijkste features van het toestel.

OnePlus 5T features

Slechts vijf maanden na de release van de OnePlus 5 haalde de fabrikant het toestel alweer uit de verkoop. Dit veroorzaakte een stroom aan geruchten over een nieuw toestel: de OnePlus 5T. En die nieuwe smartphone is nu officieel aangekondigd. Het nieuwe vlaggenschip is een verbeterde uitvoering van zijn voorganger, zoals de naam al suggereert. Maar wat is er allemaal nieuw?

1. Groter en mooier scherm

De feature die het meest opvalt, is het scherm van de OnePlus 5T. De nieuwe smartphone heeft een 6 inch-scherm met kleinere randen, terwijl de OnePlus 5 nog een 5,5 inch-scherm met grotere bezels had.

OnePlus 5T Het nieuwe scherm betekent ook dat de vingerafdrukscanner naar de achterzijde van het toestel is verhuisd. Echter blijft de behuizing even groot als die van zijn voorganger. Naast de vingerafdruk kun je de nieuwe smartphone ook ontgrendelen met Face Unlock, de nieuwe gezichtsherkenning van OnePlus.

2. Dash Charge

De 5T ondersteunt Dash Charge, de snellaadtechniek van OnePlus. De optie om snel je smartphone op te laden is niet speciaal, veel fabrikanten ondersteunen een dergelijke techniek in hun smartphones. Echter is Dash Charge veruit de snelste: na een half uur is je toestel weer 60 procent opgeladen. Daarbij maakt het niet uit of je ondertussen aan het Netflixen bent of foto’s maakt.

OnePlus 5T

Daar tegenover staat wel dat de 5T niet draadloos oplaadbaar is. De fabrikant vindt de snelheid van opladen namelijk belangrijker. Daarnaast geeft OnePlus aan dat je de 5T minder actief kunt gebruiken tijdens draadloos opladen. Het lijkt er alleen op dat deze keuze waarschijnlijk is gemaakt om het toestel zo goedkoop mogelijk te houden.

3. Uitstekende hardware en een betere camera

De camera’s van de 5 vielen tegen, en OnePlus heeft die van de 5T iets verbeterd. De tweede camera achterop heeft nu een diafragma van f/1.7, waar die op de OnePlus 5 nog f/2.6 was. Het hogere diafragma zorgt ervoor dat de lens meer licht opvangt, wat op zijn beurt weer mooiere foto’s oplevert in situaties met weinig licht. Hier had de 5 nogal moeite mee.

Verder heeft het toestel ten opzichte van zijn voorganger dezelfde hardware. De 5 had al de beste hardware met een Snapdragon 835-processor, 6/8GB werkgeheugen en 64/128GB opslagruimte. Het Chinese bedrijf kon weinig aan de hardware veranderen, omdat Qualcomm nog geen nieuwe Snapdragon-chip heeft uitgebracht.

OnePlus 5T

4. Koptelefooningang

Totdat hij volledig uit het zicht verdwijnt, zal het voor veel mensen belangrijk zijn dat hij aanwezig is: de koptelefoonaansluiting. Met de iPhone 7 schoof Apple de traditionele koptelefooningang al aan de kant en andere fabrikanten hebben ondertussen dit voorbeeld gevolgd. OnePlus blijft echter trouw aan de 3,5mm-jack, tot het genoegen van ons en veel anderen.

5. Prijs

Het instapmodel van de OnePlus 5T kost 499 euro. Hiermee is de nieuwe smartphone even duur als zijn voorganger bij de release. De 5T is er ook met 8GB werkgeheugen en 128GB opslag voor 559 euro. Deze prijzen zijn hoger dan in het verleden. OnePlus stond namelijk bekend als prijsvechter, maar de laatste jaren is elk nieuw toestel iets duurder dan de vorige.

Vlaggenschepen zoals de iPhone X en de Samsung Galaxy Note 8 zijn nog steeds honderden euro’s duurder. Aan de andere kant is de Samsung Galaxy S8 maar een paar tientjes duurder en de Huawei P10 zelfs goedkoper. De OnePlus 5T onderscheidt zich dus niet meer op de prijs.

Geschreven door Declan van Schaik

Techjournalist uit ‘s-Hertogenbosch. Schrijft graag over smartphones en tips. Liefhebber van voetbal en kan niet zonder Spotify.

Bekijk profiel