In 8 snelle stappen je Google Chromecast installeren

In 8 snelle stappen je Google Chromecast installeren

De Chromecast is een apparaat van Google waarmee je van elke ‘domme’ televisie een Smart TV maakt. Maar hoe kun je een Chromecast installeren? Smartphone.nl legt het uit.

De Google Chromecast installeren

De Chromecast is één van de beste gadgets die Google in jaren heeft ontworpen. Het kleine zwarte kastje is een hdmi-dongle waarmee je een wifi-verbinding toevoegt aan een televisie. Hierdoor kun je media streamen naar elke televisie met een hdmi-uitgang. Zelfs naar TV’s die geen ingebouwde wifi ondersteunen. Zo maak tover je elke ‘domme’ televisie om in een Smart TV. Het is dan ook geen verrassing dat het kleine apparaatje binnen een paar maanden de markt veroverde.

chromecast installerenDe simpele dongle is erg eenvoudig te gebruiken. Hetzelfde geldt voor het instellen van de Chromecast, wat in een handomdraai is gebeurd. Je kunt binnen no-time beginnen met het streamen van je favoriete muziek en series. Wil je de Chromecast installeren, volg dan de onderstaande stappen.

Zo stel je een Chromecast in

  1. Steek de hdmi-uitgang van de Chromecast in de gelijknamige poort van je televisie;
  2. Plug de andere voedingskabel van de dongle in een stopcontact. In sommige gevallen is het mogelijk om het apparaatje van stroom te voorzien via je tv. Verwijder in dat geval de adapter en plug de usb-kabel rechtstreeks in de usb-ingang van je televisie;
  3. Zet je televisie aan en ga naar het hdmi-kanaal;
  4. Volg de instructies op het scherm en download de app Google Home (voor Android of iOS);
  5. Open de app op je smartphone of tablet en kies ‘Akkoord’. De app gaat vervolgens op zoek naar jouw Chromecast;
  6. Laat de dongle en app met elkaar verbinden en kies ‘Volgende’;
  7. Controleer of de code op je smartphone of tablet overeenkomt met die op je televisie. Hernoem vervolgens het apparaatje als je dat wilt;
  8. Kies hierna een wifi-netwerk en stel deze in. De Chromecast is succesvol geïnstalleerd en klaar om te streamen.

Chromecast kopen

Sinds de eerste Chromecast (2014) zijn er een verschillende versies verschenen. Zo is het origineel verbeterd en kwam er een tweede generatie Chromecast van Google. Deze werkt op 5 GHz-netwerken wat zorgt voor een snellere en stabielere verbinding. De eerste generatie Chromecast werkt op 2,4 GHz-netwerken, wat neerkomt op een standaard wifi-verbinding.

Daarnaast kun je met de Chromecast Audio op bijna elke draagbare box of speakerset muziek afspelen. Sluit de dongle aan op de koptelefooningang en je kunt op je oude setje speakers de nieuwste nummers afspelen. Met de Chromecast Ultra kun je zelfs content met 4K-resolutie streamen op je televisie. Wil je een Chromecast kopen? Check dan onze zusterwebsite Android Planet voor de meest actuele prijzen.

→ Lees ook onze tip om in vier stappen Chromecast notificaties uit te schakelen op je smartphone.

Geschreven door Declan van Schaik

Techjournalist uit ‘s-Hertogenbosch. Schrijft graag over smartphones en tips. Liefhebber van voetbal en kan niet zonder Spotify.

Bekijk profiel