‘Opvolger OnePlus One wordt duurder, verschijnt in het najaar’

‘Opvolger OnePlus One wordt duurder, verschijnt in het najaar’

De OnePlus Two, de verwachte nieuwe smartphone van het Chinese OnePlus, wordt waarschijnlijk duurder dan de 16GB-versie van de OnePlus One. Ceo Pete Lau laat weten 350 euro ‘een mooie prijs’ te vinden.

Dit artikel is geschreven door Anton Mous.

OnePlus Two gaat mogelijk 360 euro kosten

De topman was op het Chinese sociale netwerk Weibo actief om vragen van fans te beantwoorden. Naast vragen over Oxygen OS, het nieuwe besturingssysteem voor de OnePlus One dat CyanogenMod vervangt, wilden ze ook het een en ander weten over de OnePlus Two. Eén van de vragen ging over het prijskaartje van het nog te verschijnen toestel.

Daarop kaatste Lau de bal terug en vroeg hij wat zij een mooie prijs voor de OnePlus Two vinden als er een Snapdragon 810-chip van Qualcomm in zou zitten. De topman ontving diverse reacties op zijn vraag, maar de meesten stelden een prijs van 2499 Chinese yuan voor, omgerekend zo’n 360 euro. Lau reageerde daarop en zei dit ‘een mooie prijs’ te vinden.

OnePlus One: vlaggenschip voor een prikkie

In april 2014 lanceerde OnePlus zijn eerste smartphone: de OnePlus One. Het veelbesproken vlaggenschip heeft high-end specificaties voor een zacht prijsje. Zo beschikt de OnePlus One onder meer over een 5,5 inch ips-scherm (full-hd), een Snapdragon 801 quadcore-processor met een kloksnelheid van 2,4 GHz, 3GB werkgeheugen en 16GB of 64GB aan interne opslagcapaciteit. De 16GB-versie kostte bij lancering 279 euro, maar is vanwege de dalende eurokoers duurder geworden: 298 euro. De 64GB-versie kost inmiddels 348 euro (was 299 euro).

Tevens was de OnePlus One het eerste jaar alleen via een invite verkrijgbaar. Inmiddels heeft het uitnodigingensysteem plaatsgemaakt voor de vrije verkoop.

Dit weten we over de OnePlus Two

OnePlus OneLau ging tijdens de vragensessie niet in op de technische specificaties of lanceerdatum van de OnePlus Two. Volgens geruchten krijgt het toestel een QHD-scherm (2560 bij 1440 pixels), een Snapdragon 810-chipset van Qualcomm (hoewel MediaTek ook is genoemd), 4GB werkgeheugen, een batterij met een capaciteit van 3300 mAh, een vingerafdrukscanner en Oxygen OS. In het derde kwartaal van dit jaar moet de Two zijn debuut maken.

(Via)

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel