‘Oplossing schermprobleem OnePlus One in aantocht’

‘Oplossing schermprobleem OnePlus One in aantocht’

Op het forum van OnePlus regent het klachten dat het touchscreen van de OnePlus One niet of niet goed reageert wanneer het toestel warm wordt. De Chinese fabrikant zegt binnenkort met een oplossing te komen.

Dit artikel is geschreven door Anton Mous.

‘OnePlus One schermprobleem wordt opgelost’

Wat is er nu aan de hand? Door de smartphone te gebruiken produceren de componenten onder de motorkap warmte. Deze warmte sijpelt door naar diverse plekken op het scherm. Op die plekken waar het scherm warm wordt reageert het toestel niet of slecht op commando’s, zo stellen vele gebruikers op het forum van OnePlus. Het bedienen van het toestel wordt op deze manier moeilijk of zelfs onmogelijk gemaakt.

OnePlus heeft inmiddels gereageerd op het schermprobleem van de OnePlus One. Volgens de fabrikant gaat het om slechts een klein deel van de gebruikers, maar dat maakt het probleem niet minder vervelend. OnePlus zegt nauw samen te werken met Synaptics, de leverancier van de touchscreens, en binnenkort met een oplossing te komen in de vorm van een software-update. Ten slotte wijst het bedrijf erop dat gebruikers in deze kwestie ook een beroep kunnen doen op de garantieregeling.

Sommige gebruikers bieden tijdelijk oplossingen voor het OnePlus One schermprobleem. Een enkeling zegt dat 10 minuten afkoelen in de koelkast wonderen doet.

‘Het scherm heeft onderin een gele gloed’

'Touchscreen OnePlus One reageert niet of slecht door warmteproblemen'Inmiddels telt het topic bijna 50 pagina’s aan reacties, wat aangeeft dat het OnePlus One schermprobleem leeft onder een grote groep gebruikers. Het is niet de eerste keer dat OnePlus One klachten krijgt over het scherm. Vlak na de lancering klaagden gebruikers dat onder in het scherm een gele gloed te zien was. Dat was volgens de smartphonemaker eenvoudig te verklaren: de lijm om het scherm op zijn plaats te houden was nog niet helemaal opgedroogd en zou vanzelf verdwijnen. Daarmee was deze zaak afgedaan.

Ondergetekende heeft geen schermproblemen ervaren met de OnePlus One. Wel merk ik dat mijn toestel nu behoorlijk wat bugs bevat sinds ik de update naar Android 5.0.2 (Lollipop) heb uitgevoerd, zoals een scherm dat willekeurig aan- en uitspringt zodra ik nieuwe notificaties ontvang, of een groot deel van mijn telefoonnummers dat spontaan is verdwenen.

 

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel