3 zaken die we al weten over de OnePlus 5T

3 zaken die we al weten over de OnePlus 5T

De geruchtencarrousel over de OnePlus 5T is in volle gang. Er is onlangs een render van de nieuwe smartphone gelekt, waarop het design deels te zien is. Maar wat kunnen we nog meer verwachten van de telefoon?

Nieuwe features van de OnePlus 5T

De OnePlus 5 is sinds korte tijd uitverkocht, en dat betekent doorgaans dat er een nieuw toestel aankomt. Volgens de geruchten lijkt dat de OnePlus 5T te worden. Alhoewel de 5 pas afgelopen juni werd gelanceerd, zien we dus al snel een opvolger. Helemaal nieuw is dit niet, want de OnePlus 3T werd vorig jaar ook slechts enkele maanden na de 3 onthuld.

1. Voortkantvullend scherm zonder homeknop

De naam van het toestel suggereert een kleine upgrade, en dat is waarschijnlijk ook zo. Wel wordt het scherm van de OnePlus 5T voorkantvullend, waardoor er vrijwel geen randen zijn. Op de onder- en bovenkant zitten kleine balken, maar deze zijn beduidend kleiner dan die van de 5. Dit gerucht wordt ondersteund door een uitgelekte render van de 5T. Daarnaast ogen de hoeken van de OnePlus 5T iets ronder dan die van zijn voorganger.

OnePlus 5T

Op de render ontbreekt ook de homeknop aan de voorkant. Dit betekent dat de vingerafdrukscanner waarschijnlijk aan de achterkant zit, net onder de camera. Door het nieuwe design en de verplaatste homeknop meet het scherm 6 inch (in plaats van 5,5 inch). Bronnen spreken ook over een QHD-scherm, dat een resolutie van 2880 bij 1440 pixels heeft. OnePlus lijkt dus eindelijk af te stappen van full-hd en andere fabrikanten te volgen.

2. Weinig vernieuwde hardware

De vernieuwingen van de OnePlus 5T houden waarschijnlijk op bij het design van de smartphone. Met de krachtigste hardware van dit moment is de OnePlus 5 moeilijk te overtreffen. Dit betekent dat de 5T dezelfde Snapdragon 835-chip met 6GB werkgeheugen heeft. De camera voorop het toestel wordt mogelijk verbeterd: van een enkele naar een dubbele lens.

OnePlus 5T

3. Release binnenkort

Een precieze releasedatum voor de OnePlus 5T is niet bekend, maar de verwachting is dat de telefoon voor het einde van dit jaar verschijnt. Ook over de prijs van de nieuwe smartphone valt alleen te speculeren. In het verleden stond OnePlus bekend om haar ijzersterke toestellen met een relatief lage prijs.

Daar is langzaam verandering in gekomen. Waar OnePlus-toestellen voorheen honderden euro's goedkoper waren dan de concurrentie, liggen de prijzen tegenwoordig dicht bij elkaar. Zo had de 5 een adviesprijs van 499 euro, wat niet veel lager was dan andere vlaggenschepen. Mogelijk wordt de 5T weer een aantal tientjes duurder, al moeten we nog even op deze bevestiging wachten.

Geschreven door Declan van Schaik

Techjournalist uit ‘s-Hertogenbosch. Schrijft graag over smartphones en tips. Liefhebber van voetbal en kan niet zonder Spotify.

Bekijk profiel