4 zaken die je moet weten over de OnePlus X

4 zaken die je moet weten over de OnePlus X

OnePlus heeft de OnePlus X onthuld. De smartphone is kleiner en minder krachtiger dan de OnePlus One en OnePlus 2, maar is met 269 euro een stuk goedkoper. Deze 4 zaken moet je weten over de smartphone.

1. Voorzien van vlotte specs

Door alle geruchten en gelekte informatie was het geen verrassing dat vandaag de OnePlus X officieel werd aangekondigd. Het toestel is voorzien van een 5 inch-amoled-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, dat wordt beschermd door een laagje Gorilla Glass 3. Onder de motorkap is een Snapdragon 801-chip met een 2,3GHz quadcore-processor, 3GB aan werkgeheugen en 16GB aan uitbreidbare opslag aanwezig. Wanneer je geen geheugenkaartje gebruikt, dan kun je twee simkaarten in het toestel plaatsen. Dit is handig wanneer je gebruikmaakt van een zakelijk en privé telefoonnummer.

OnePlus X

Foto’s maakt de OnePlus X met de 13 megapixel-camera, die wordt bijgestaan door een flitser en snelle autofocus, en een 8 megapixel-camera aan de voorkant. Verder is de OnePlus X voldoende toekomstbestendig. Het toestel kan overweg met 4G, waarbij alle gebruikte frequenties in Nederland en België worden ondersteund. Ook is er wifi 802.11a/b/g/n, bluetooth 4.0 en een 2525 mAh-accu aanwezig. De OnePlus X heeft afmetingen van 140 bij 69 bij 6,9 millimeter, weegt 138 gram en draait op OxygenOS, dat is gebaseerd op Android 5.1.1 (Lollipop).

2. Aantrekkelijk prijskaartje

De OnePlus X is het goedkoopste toestel dat OnePlus tot op heden heeft uitgebracht. Waar de OnePlus One en OnePlus te koop zijn voor respectievelijk 299 en 339 euro, kost de OnePlus X veel minder. Het toestel krijgt namelijk een prijskaartje van 269 euro, waarmee het relatief goedkoop is gezien de vlotte hardware.

3. Normale en Ceramic-versie

Naast de normale OnePlus X verschijnt er ook een zogenoemde Ceramic-versie, een gelimiteerde editie met een keramische achterkant. Van dit model worden echter erg weinig exemplaren gemaakt, dus de kans dat je er eentje kan bemachtigen is klein.

4. Invitesysteem

Net als de OnePlus One en OnePlus 2 wordt de OnePlus X verkrijgbaar middels een invitesysteem. Vanaf 5 november is de smartphone op uitnodiging te koop voor 269 euro. De gelimiteerde Ceramic-versie is vanaf 24 november verkrijgbaar en is met 369 euro een stuk duurder.

Foto's via Android Central

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel