De OnePlus 6 komt eraan, en dit is wat we nu al weten

De OnePlus 6 komt eraan, en dit is wat we nu al weten

De OnePlus 6 komt er binnenkort aan, want waarschijnlijk wordt de smartphone over een aantal weken gepresenteerd. Maar wat is er tot nu toe over het toestel gelekt? Tijd voor een overzicht. 

Wat we weten over de OnePlus 6

Hoewel OnePlus nog weinig over het toestel heeft losgelaten, weten we er toch al aardig wat van. Een belangrijk detail van het design is bijvoorbeeld door de fabrikant zelf naar buiten gebracht. De OnePlus 6 krijgt een scherm dat vrijwel de hele voorkant vult, met aan de bovenkant een kleine inkeping (of notch) voor de frontcamera en enkele sensoren.

Amoled-scherm

Het scherm meet waarschijnlijk 6,3 inch. Een behoorlijk display, maar dunne randen moeten ervoor zorgen dat het toestel toch handzaam blijft. Het scherm is een amoled, wat zorgt voor heldere kleuren en diepe zwartwaarden. Amoled-schermen zijn bovendien relatief energiezuinig.

Snelheid is verzekerd, want er zit een nieuwe Snapdragon 845-processor in, met 6 of 8GB RAM. Daarmee kan de OnePlus 6 zich qua prestaties meten met andere vlaggenschepen die de afgelopen tijd zijn verschenen, zoals de Samsung Galaxy S9 en de Sony Xperia XZ2. De telefoon loopt uit de doos op Android Oreo.

Onder de motorkap

Kijken we naar de hardware van de OnePlus 6, dan we zien we dat het topmodel 8GB RAM heeft, met 256GB opslaggeheugen. Ook komt er mogelijk een goedkopere variant met 6GB RAM en 64GB opslag. Het prijsverschil bedraagt waarschijnlijk zo'n vijftig euro, als we afgaan op oudere OnePlus-modellen.

De camera’s aan de achterkant fotograferen naar verluidt met 20 en 16 megapixel. Met een dubbele achtercamera kun je foto’s maken met het zogeheten bokeh-effect, waarbij de achtergrond wazig is, terwijl de voorgrond superscherp oogt.

Koptelefoonaansluiting

Verder verwachten we een vingerafdrukscanner op de achterkant, maar ook een koptelefoonaansluiting. Voor het topmodel met 256GB opslaggeheugen zou volgens de geruchten zo’n 610 euro betaald moeten worden. Het instapmodel met 64 of 128GB zou voor zo’n 550 euro over de toonbank gaan.

Geschreven door Bart Vuijk

Journalist in Uitgeest met minimaal twee smartphones op zak. Riep ooit voor het eerst het woord ‘internet’ op een krantenredactie. Liefhebber van drummen, tomatensoep en alle soorten technologie.

Bekijk profiel