Oppo introduceert tweetal unieke nieuwe smartphones

Oppo introduceert tweetal unieke nieuwe smartphones

De Chinese fabrikant Oppo heeft vandaag een tweetal nieuwe smartphones onthuld met unieke features. Zo heeft de Oppo N3 een automatisch roterende camera en is de Oppo R5 de dunste smartphone tot nu toe.

Oppo R5: fraaie en snelle smartphone

De Oppo R5 is namelijk slechts 4,85 inch dik, waarmee het toestel de Gionee's Elife S5.1 aflost als dunste smartphone ter wereld. De telefoon heeft een aluminium behuizing en is qua specs goed voorzien. Zo is er een 64 bits-processor aan boord, een 5,2 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en 2GB aan werkgeheugen.

Standaard draait het toestel op Android 4.4 met Color OS 2.0. Het toestel is verder voorzien van twee camera’s met 13 en 5 megapixels. De camera aan de achterzijde maakt gebruik van de Sony IMX214-sensor die garantstaat voor scherpe kiekjes met een prima kleurreproductie. De accu heeft een capaciteit van 2000 mAh.

Oppo R5

Oppo N3: beste selfiesmartphone op de markt

Minstens zo uniek is de Oppo N3, de opvolger van de vorig jaar gelanceerde N1 selfiesmartphone. Het nieuwe toestel valt op door zijn roteerbare 16 megapixel-camera waarmee je normale foto’s en selfies met een hoge resolutie (en flitser) maakt. De camera kan automatisch tot 206 graden draaien dankzij een ingebouwde motor. Verder kan hij plaatjes vastleggen in het raw-formaat, zodat er geen compressie optreedt. De camera heeft een grote 1/2.3″-sensor en de mogelijkheid om personen en gezichten te volgen.

Oppo N3

Ook dit toestel heeft goede interne hardware. Onderhuids vinden we een Qualcomm Snapdragon 801-chip, 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen. Het scherm is gekrompen tot 5,5 inch en heeft een 1080p-resolutie. Verder is er een 3000 mAh-accu aan boord en in de nabije toekomst verschijnt er ook een dualsim-variant.

Naar verwachting worden de Oppo R5 en Oppo N3 later dit jaar beschikbaar. De prijzen bedragen respectievelijk 499 en 649 dollar.

(Foto via)

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel