‘Rechter maakt per abuis HTC Two releasedatum bekend’

‘Rechter maakt per abuis HTC Two releasedatum bekend’

Een rechter in Groot-Brittannië heeft tijdens de uitspraak in een patentzaak tussen Nokia en HTC per ongeluk de HTC Two releasedatum onthuld.

HTC Two releasedatum in eerste kwartaal 2014

HTC Two releasedatumDe opvolger van de HTC One moet al in februari of maart 2014 te koop zijn. Nokia had tijdens de patentzaak bewijs aangeleverd dat de HTC Two in het eerste kwartaal van volgend jaar wordt gelanceerd, en dat werd niet door HTC ontkend. De Britse rechter besloot daarop de informatie mee te nemen in zijn oordeel.

Overigens heeft de zaak tussen Nokia en HTC geleid tot een verkoopverbod van de HTC One Mini in Groot-Brittannië. Nokia vroeg in 1998 een patent aan voor het ontwerp van een modulator gebruikt door telefoons voor het verzenden van informatie. Volgens de rechter is deze techniek ook aanwezig in de Qualcomm-chipset waarvan de HTC One Mini gebruikmaakt. Omdat HTC geen licentiekosten aan Nokia heeft betaald, mag het de HTC One Mini voorlopig niet meer verkopen aan Britse consumenten.

De grote versie van de smartphone, de HTC One, mag voorlopig wel nog verkocht worden. HTC gaat in beroep om te voorkomen dat er ook een verbod komt op dit toestel.

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel