Alle nieuwe functies van iOS 8.1 op een rijtje

Alle nieuwe functies van iOS 8.1 op een rijtje

Gisteravond heeft Apple iOS 8.1 uitgerold, een kleine update van het mobiele besturingssysteem die niettemin een aantal interessante verbeteringen met zich meebrengt.

Vernieuwingen in iOS 8.1

iOS 8.1 icloudIn iOS 8.1 heeft het mapje ‘Onlangs toegevoegd' plaatsgemaakt voor de ouderwetse filmrol, zodat je nu weer al je foto’s in één map kunt bekijken en niet alleen kiekjes van de afgelopen 30 dagen. Ook zijn er meer continuïteitsfuncties toegevoegd. Apple wil iDevices beter met elkaar laten samenwerken, zodat je een app kunt openen op je iPhone om ermee verder te gaan op je Mac en andersom. Daarnaast kun je je telefoon opnemen met je Mac of iPad, mits deze gelinkt zijn met je iPhone. Nieuw in iOs 8.1 is dat je ook sms'jes en mms'jes binnenkrijgt op gekoppelde apparaten. Tevens kun je je iPhone instellen als hotspot van je Mac, wat handig is als je wifi er even uit ligt.

iOS 8.1 introduceert daarnaast Apple Pay, het nieuwe betaalplatform dat het mogelijk maakt om contactloos te betalen dankzij de nfc-chip in de onlangs aangekondigde iPhones en iPads. Apple Pay is vooralsnog alleen in de VS te gebruiken en zal pas in de loop van 2015 in Nederland en België beschikbaar worden. De dienst werkt samen met TouchID, de vingerafdrukscanner in de iPhone 5S, 6 en 6 Plus, en met een extra chip in de iPhone die zorgt dat privégegevens alleen in het toestel zelf opgeslagen worden.

Andere verbeteringen

  • Problemen met wifi en bluetooth zijn opgelost
  • In de Berichten-app zijn bugs opgelost die ervoor zorgden dat zoekresultaten niet werden weergegeven en dat gelezen berichten niet als zodanig werden gemarkeerd. Ook verlopen groepsgesprekken nu soepeler.
  • AirDrop ondersteunt nu Passbook-kaarten
  • De dicteerfunctie kan nu vanuit de toetsenbordinstellingen worden ingeschakeld
  • Healthkit-apps hebben nu op de achtergrond toegang tot gegevens
  • Er is een Safari-bug opgelost die ervoor zorgde dat video’s soms niet werden afgespeeld
  • Er is een optie toegevoegd om te kiezen uit 2G-, 3G- of LTE-netwerken voor mobiel dataverkeer
  • De stabiliteit en geluidskwaliteit zijn verbeterd bij gebruik van MFi-gehoorapparaten met de iPhone 6 en 6 Plus

iOS 8.1 downloaden en installeren

Hoewel iOS 8.1 niet zo groot is als eerdere updates heb je toch ruim 1GB aan vrije opslagruimte nodig om de download en installatie te voltooien. Heb je te weinig vrije ruimte en wil je geen apps verwijderen, doorloop het updateproces dan via iTunes door je iPhone met je pc of Mac te koppelen.

(Via)

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel