De 5 belangrijkste features van de Samsung Galaxy Note 7

De 5 belangrijkste features van de Samsung Galaxy Note 7

De Samsung Galaxy Note 7 verschijnt binnenkort in de Benelux en is het toptoestel van Samsung voor het komende halfjaar. In dit artikel bespreken we de belangrijkste features van de smartphone, zodat je weet of je ‘m straks in huis moet halen.

1. 4GB RAM en 64GB opslagruimte

Zoals je zou verwachten van een nieuw vlaggenschip, beschikt de Galaxy Note 7 over de beste hardware van dit moment. Zo is de smartphone voorzien van een Exynos 8890-chip met 4GB RAM en 64GB aan opslagruimte. Hiermee is het toestel krachtig genoeg om zware apps en games te draaien, flink te multitasken en al je media op te slaan.

De 64GB aan opslagruimte is bovendien uitbreidbaar middels een micro-sd-geheugenkaartje, al zal de standaard hoeveelheid opslag voor veel gebruikers voldoende zijn.

2. Groot scherm met gebogen randen

Hoewel het schermformaat (5,7 inch) en de resolutie (2560 bij 1440 pixels) van de Galaxy Note 7 niet afwijkt van zijn voorgangers, is het scherm wel zeker nieuw. De randen zijn namelijk aan beide kanten wat gebogen, net als bij de Galaxy S7 Edge. Hierdoor kom het uiterlijk van de Note 7 meer in lijn te liggen met dat van de Galaxy S-lijn, maar ziet de smartphone er ook fraaier uit.

https://www.youtube.com/watch?v=a0a6Y9JvPqo

3. Vingerafdruk- en irisscanner

Misschien wel de belangrijkste vernieuwing van de Galaxy Note 7 is de irisscanner, die aan de bovenkant van het toestel zit en gebruikers in staat stelt om de telefoon met hun ogen te ontgrendelen. De scanner heeft wel wat beperkingen, aangezien hij je ogen niet goed ziet in het tegenlicht van de zon, als je contactlenzen draagt of niet de juiste kijkhoek hanteert.

Gelukkig is er ook een vingerafdrukscanner aanwezig, die in de homeknop aan de voorkant is verwerkt. Deze scanner is nauwkeurig en werkt uitstekend.

4. Vernieuwde stylus

Een belangrijke eigenschap van de Galaxy Note-lijn is de S Pen, de stylus die met de smartphones geleverd wordt. Het pennetje van de Note 7 heeft een aantal nieuwe functies gekregen, waaronder de optie om notities te maken als het scherm uitgeschakeld is. Ook is de S Pen nu waterdicht, dus je kunt ‘m ook in de regen of aan het zwembad gebruiken.

galaxy note 7

5. Uitstekende camera

De camera van de Galaxy Note 7 is wat minder vernieuwend, want dit is exact dezelfde als die van de Galaxy S7 (Edge). Dat is wat ons betreft geen probleem, want de 12 megapixel-camera maakt uitstekend foto’s en doet dat dankzij de dual pixel-sensor ook in het donker. Video’s worden opgenomen in full-hd of 4K en zien er scherp en vloeiend uit.

De Samsung Galaxy Note 7 is vanaf 9 september officieel verkrijgbaar in de Benelux en is nu voor te bestellen. Op zustersite Android Planet kun je terecht voor de beste aanbieding voor een Galaxy Note 7 met abonnement, of om de Galaxy Note 7 los te kopen.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel