Dit kun je verwachten van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Dit kun je verwachten van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Nog maar een dagje wachten en dan is het zover, want dan wordt de iPhone 7 aangekondigd. De afgelopen maanden is al het nodige uitgelekt, en in dit artikel zetten we onze verwachtingen op een rijtje.

1. Vergelijkbaar design

Net als de iPhone 6S lijkt de iPhone 7 voort te borduren op het design van zijn voorganger. Verwacht daarom geen grote veranderingen, maar een iPhone met een bekend uiterlijk. Wel past Apple de antennestrepen aan de achterkant iets aan, door ze iets naar boven te verplaatsen.

Ook het schermformaat verandert hoogstwaarschijnlijk niet. Dat betekent dat de iPhone 7 beschikt over een 4,7 inch-scherm (1334 bij 750 pixels), terwijl de grotere iPhone 7 Plus het doet met een 5,5 inch-scherm (1920 bij 1080 pixels). De resolutie blijft dus ook hetzelfde, maar dit is wat ons betreft geen problemen. Het display van de iPhone oogt namelijk altijd enorm scherp.

2. Betere specificaties

Onder de motorkap zal Apple wel wat wijzigingen doorvoeren. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus worden aangestuurd door de nieuwe A10-chip van Apple, die wordt bijgestaan door de M10-coprocessor en een snellere grafische chip. Hiermee zijn de toestellen op papier nog sneller dan hun voorgangers, terwijl ook de grafische prestatie vooruit gaan.

apple a10 chip copy

Daarnaast is de verwachting dat de iPhone 7 beschikt over een nieuwe homeknop met een Force Touch-sensor, wat betekent dat de knop kan voelen hoe hard jij op het plaatje drukt.

3. Geen hoofdtelefoonaansluiting meer

Apple maakt de iPhone elk jaar een stukje dunner, maar dit jaar zou dit grote gevolgen hebben. Het bedrijf schrapt mogelijk de koptelefoonaansluiting, om zo enkele millimeters te winnen en de iPhone 7 een stukje dunner te maken. Echt goed nieuws is dit niet, want dit betekent dat gebruikers een adapter moet gebruiken om hun koptelefoon of oordopjes met de telefoon te verbinden. Dat doe je door de adapter in de Lightning-poort aan de onderkant te steken.

Apple levert de benodigde adapter overigens mee met de iPhone 7, en ook krijgen klanten een setje EarPods (de oordopjes van Apple) die standaard een Lightning-aansluiting hebben.

4. Meer opslag

Een kritiekpunt op de iPhone is dat het instapmodel maar 16GB aan opslagruimte heeft, terwijl je toch ruim 700 euro voor het toestel kwijt bent. Bovendien voorzien concurrenten hun vlaggenschip doorgaans van de dubbele hoeveelheid opslag, of zelfs meer. Met de iPhone 7 moet daar echter verandering in komen, want Apple zou van plan zijn om het toestel standaard 32GB opslag te geven.

iPhone-7-uitgelekt-header

Naast het instapmodel kun je straks waarschijnlijk ook kiezen voor een 64GB- en 128GB-model. Van de iPhone 7 Plus komt er mogelijk zelfs een 256GB-versie; nog nooit werd een iPhone van zoveel opslag voorzien.

5. Draait op iOS 10

Nieuwe iPhones draaien doorgaans de nieuwste versie van iOS, en dit jaar is dat niet anders. Bij de iPhone 7 is dit iOS 10, dat enkele belangrijke vernieuwingen introduceert. Denk bijvoorbeeld aan Raise to Wake, een functie die ervoor zorgt dat je het scherm van je iPhone niet meer hoeft aan te raken om notificaties of andere berichten te checken.

Daarnaast krijgt Siri een grotere rol, doordat de spraakassistent wordt opengesteld voor ontwikkelaars. Dit betekent dat Siri niet alleen in apps van Apple geïmplementeerd kan worden, maar ook in applicaties van derden. Verder krijgt iMessage een enorme update en wordt de Foto’s-app, waar standaard al je foto’s en video’s staan, flink verbeterd.

Het Apple-event begint woensdag 7 september om 19:00 uur Nederlandse tijd. Via een livestream kun je de onthulling van de iPhone 7 volgen.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel