Samsung stelt levering Galaxy Note 7 in Nederland opnieuw uit – update

Samsung stelt levering Galaxy Note 7 in Nederland opnieuw uit – update

De problemen rondom de Samsung Galaxy Note 7 blijven aanhouden. Vandaag zouden de eerste pre-orders worden uitgeleverd, maar Samsung Nederland heeft bevestigd dat de levering uitgesteld wordt.

UPDATE: Samsung heeft inmiddels bekendgemaakt de Galaxy Note 7 volledig uit de handel te halen en niet meer gaat verkopen. Daarmee komt er al na twee maanden een einde aan het toestel, dat het grote nieuwe vlaggenschip had moeten worden. Samsung zegt verder dat alle geproduceerde exemplaren worden weggegooid, en niet worden gerepareerd of gerefurbished.

Release Galaxy Note 7 uitgesteld

Het is inmiddels duidelijk dat de release van de Samsung Galaxy Note 7 dramatisch is verlopen. De smartphone werd kort na de release teruggeroepen, omdat de accu in sommige gevallen kan ontploffen. Samsung ging vervolgens aan het werk om het problemen te onderzoeken en verhelpen, maar ook bij omgeruilde exemplaren zijn er nog problemen. Dit weekend doken er verhalen op van gebruikers waarvan de accu van van het toestel in brand was gevlogen.

galaxy note 7

Samsung Nederland heeft inmiddels bevestigd dat de pre-orders, die vanaf vandaag verstuurd zouden worden, zijn uitgesteld. De fabrikant zegt niet te weten wanneer de toestellen uitgeleverd worden en wanneer de algemene verkoop start. In Nederland is het toestel namelijk nog niet officieel verkrijgbaar geweest. Dit weekend gaf Samsung aan dat de pre-orders wél vandaag uitgeleverd zouden worden.

Meer over de Samsung Galaxy Note 7

Samsung kan ook niet zeggen hoe lang het uitstel duurt en wanneer klanten hun gereserveerde toestel alsnog ontvangen. Ook is het onbekend hoe de problemen precies worden veroorzaakt. Onlangs verscheen het bericht dat Samsung de productie van de Note 7 gehaast zou hebben om Apples iPhone te verslaan.

De uitstel van de Galaxy Note 7 betekent waarschijnlijk niet dat we de Galaxy S8, het volgende vlaggenschip van het bedrijf, eerder te zien krijgen. Volgens Twitter-gebruiker Ricciolo wordt de smartphone – net als zijn voorganger – tijdens het Mobile World Congress in Barcelona aangekondigd. Op 26 februari 2017 zou het toestel aan de wereld worden getoond.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel