Dit zijn de belangrijkste nieuwe functies van Android 7.1

Dit zijn de belangrijkste nieuwe functies van Android 7.1

Google maakt onlangs bekend binnenkort de ontwikkelaarsversie van Android 7.1 (Nougat) te gaan uitbrengen. Maar wat is er allemaal nieuw? Tijd voor een overzicht.

1. Nachtmodus

De eerste grote vernieuwing van Android 7.1 is Night Light, een functie die het blauwe licht dat van je smartphone af komt filtert, omdat dit licht volgens onderzoek slecht kan zijn voor je nachtrust. Een nachtmodus dus, die er ervoor zorgt dat je een gele, rustige gloed over het scherm te zien krijgt. Dat is een stuk rustiger voor je ogen.

2. Navigeren met de vingerafdrukscanner

Een functie die we kennen van verschillende Android-smartphones, maar met Android 7.1 standaard in het besturingssysteem wordt geïntegreerd, is Moves. Door deze feature wordt de functionaliteit van de vingerafdrukscanner uitgebreid. Niet alleen kun je je smartphone straks met de scanner ontgrendelen, maar kun je ook navigeren door de interface. Veeg bijvoorbeeld omlaag om de notificaties in beeld te krijgen.

3. Daydream-ondersteuning

Android 7.1 biedt verder ondersteuning voor Daydream, het virtual reality-platform van Google. Om Daydream te gebruiken dien je wel een toestel te hebben met een scherp amoled-scherm, krachtige hardware en een aantal specifieke sensoren. Later dit jaar verschijnt de Daydream View op de markt, de vr-bril van Google die met het platform gebruikt kan worden.

daydream

4. Sneller updates

Misschien wel de fijnste verbetering van Android 7.1 is dat updates op de achtergrond worden geïnstalleerd. Hierdoor hoef je niet meer een half uur (of langer) te wachten voordat je smartphone klaar is met updaten, terwijl hij zichzelf meerdere malen aan- en uitschakelt. Android 7.1 checkt automatisch of er updates beschikbaar zijn, installeert ze en toont de software wanneer jij je toestel opnieuw opstart.

5. Andere (kleinere) verbeteringen

android 7.1Uiteraard lost Android 7.1 ook de nodige bugs en andere problemen op, en worden er een boel kleinere features toegevoegd. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om afbeeldingen te sturen via je toetsenbord, waardoor je geinige kiekjes in één keer kunt doorsturen naar je vrienden. Ook kun je straks middels snelkoppelingen een bepaalde functie van een app gebruiken, door langer op het app-icoon te drukken.

Android 7.1 (Nougat) verschijnt eind deze maand als Developer Preview, wat betekent dat ontwikkelaars de nieuwe versie eerst kunnen testen. In december wordt de update officieel beschikbaar voor diverse Nexus-toestellen, de Google Pixel en Google Pixel XL. Later volgen toestellen van andere fabrikanten.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel