‘Samsung verbetert camera Galaxy S6 en S6 Edge’

‘Samsung verbetert camera Galaxy S6 en S6 Edge’

De Samsung Galaxy S6 en S6 Edge worden naar verluidt binnenkort van een update voorzien die de camera verbetert. Mogelijk kun je straks foto’s in RAW-kwaliteit schieten en de sluitertijd handmatig aanpassen.

Dit artikel is geschreven door Anton Mous.

Vandaag de dag is een goede camera een belangrijk aspect waarop consumenten een smartphone beoordelen. Sterker nog, als de camera geen prachtige plaatjes schiet is het zelfs een potentiële deal breaker. In dat licht klinkt het aannemelijk dat Samsung zijn uiterste best doet om de kwaliteit van de camera’s op zijn smartphones zo goed mogelijk te maken.

‘Update voor Galaxy S6 camera in aantocht'

Volgens Sammobile brengt de Android 5.1.1-update voor de Galaxy S6 en S6 naast gebruikelijke bugfixes en prestatieverbeteringen ook ondersteuning voor de camera api van Google. Hierdoor kun je straks mogelijk met de toestellen foto’s in RAW-kwaliteit schieten. RAW is een bestandsformaat dat ruwe en onbewerkte gegevens van een kiekje opslaat, waardoor je meer mogelijkheden hebt om dit te bewerken met een programma als Photoshop.

Samsung Galaxy S6 camera

Tevens suggereert Sammobile dat je na de camera-update wellicht ook de sluitertijd handmatig kunt instellen. Hiermee bepaal je hoelang de beeldsensor van de camera wordt blootgesteld aan een bepaalde hoeveelheid licht. Hoe langer de sluiter- of belichtingstijd, des te groter de bewegingsonscherpte in je foto’s. Deze optie is al standaard terug te vinden in het instellingenmenu van de HTC One M9 en LG G4.

Wat vinden jullie hiervan?

Zitten jullie op dit soort opties te wachten? Ben je tevreden met de camera van je Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge zoals ie nu is? Vind je het een waardevolle aanvulling, of eerder een nutteloze toevoeging? Laat het ons in een reactie weten.

(Via)

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel