‘Specificaties nieuwe Motorola Moto X op straat’

‘Specificaties nieuwe Motorola Moto X op straat’

Motorola werkt naar verluidt aan een opvolger van de Moto X (2014). De vermeende specs van het vlaggenschip zijn uitgelekt en duiden erop dat het toestel een flinke upgrade krijgt en in september verschijnt.

Dit artikel is geschreven door Anton Mous.

‘Specificaties nieuwe Moto X (2015) uitgelekt’

De allereerste Moto X verscheen in augustus 2013. Een jaar later maakte zijn opvolger zijn entree: de Moto X (2014). Beide toestellen werden destijds gezien als de krachtigste topmodellen met high-end specificaties. Dat schept hoge verwachtingen voor de derde generatie. Wat kunnen we verwachten van de Moto X (2015)? STJS Gadgets Portal heeft de belangrijkste specificaties in een tabelletje verwerkt.

Specificaties Moto X (2015)

Te beginnen bij het scherm. Het nieuwe toptoestel van Motorola krijgt naar verluidt een 5,2 inch amoled-scherm. Qua schermgrootte net zo groot als zijn voorganger, maar de resolutie is wel opgeschroefd van full-hd (1920 bij 1080 pixels) naar QHD (2560 bij 1440 pixels). De processor is eveneens krachtiger: de Snapdragon 801 van Qualcomm maakt plaats voor een nieuwere Snapdragon 808, dezelfde processor die we in de LG G4 vinden.

Ook de camera’s krijgen een upgrae. Had de Moto X (2014) nog een 2 en 13 megapixel-camera aan de voor- en achterkant, zo krijgt het nieuwe toptoestel naar verluidt een 5 en 16 megapixel-camera met Clear Pixel technologie. Het werkgeheugen verdubbelt van 2GB naar 4GB en de interne opslag bedraagt 32GB of 64GB. Bovendien is de capaciteit van de accu is een stuk groter dan zijn voorganger: 3280 mAh tegenover 2300 mAh. Ten slotte draait de Moto X (2015) volgens de geruchten op Android 5.1.1 (Lollipop), momenteel de nieuwste versie van Googles besturingssysteem voor smartphones en tablets.

Lancering in september

De anonieme bron van STJS Gadgets Portal noemt september als mogelijke releasedatum voor de nieuwe Moto X. Die maand ligt in lijn met de lanceringsdatum van de vorige modellen.

(Via)

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel