Samsung Galaxy S7: 4 zaken die we al weten

Samsung Galaxy S7: 4 zaken die we al weten

Op 21 februari worden de nieuwe Samsung Galaxy S7 toestellen onthuld. In de afgelopen maanden zijn er al veel artikelen en geruchten gepubliceerd. In dit artikel zetten we op een rijtje wat we tot nu toe weten.

1. Twee modellen

Waar er in het begin nog gepraat werd over maar liefst vier modellen (Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 Plus, Galaxy Edge en Galaxy Edge+), is dat aantal waarschijnlijk teruggebracht naar twee; de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge. De S7 heeft een 5,1 inch scherm, net zo groot als de Samsung Galaxy S6. De Galaxy S7 Edge zal gebruikmaken van een 5,5 inch scherm. De Galaxy S7 en S7 Edge hebben beide een schermresolutie van 2560 bij 1440 pixels (QHD). Laatstgenoemde heeft gebogen schermranden waarop snelkoppelingen en favoriete contacten zijn te plaatsen.

2. Verbeterde accu

De accu van de Samsung Galaxy S7 wordt groter dan die van de Samsung Galaxy S6, zo wordt duidelijk. De exacte accucapaciteit is nog niet bekend. De S7 zal naar alle waarschijnlijkheid een 3000 mAh-accu gebruiken en de S7 Edge een 3600 mAh-accu. Dit zou een stap voorwaarts zijn ten opzichte van de S6 en S6 Edge, waar de accucapaciteit uit respectievelijk 2550 mAh en 2600 mAh bestaat. Beide gingen maximaal anderhalve dag mee op één acculading, de verwachting is dat de S7 en S7 Edge het langer uithouden.

3. Krachtige hardware

De toestellen gaan gebruikmaken van de Qualcomm Snapdragon 820-chip of de Exynos 8-chip van Samsung zelf. Welke chip de Europese modellen krijgen, blijft nog even onduidelijk. Voor de rest zouden de specs hetzelfde zijn: 4GB RAM, 32/64/128GB opslag, ondersteuning voor 4G+ en de snelste wifi-standaarden.

4. Minder megapixels, betere camera

Alhoewel de camera's van de Galaxy S7 en S7 Edge qua resolutie inleveren (12 in plaats van 16 megapixel), hoeft dit niet per se invloed op de fotokwaliteit te hebben. De camera zou namelijk voorzien worden van een verbeterde lens met een diafragma van f/1.7. De camera kan waarschijnlijk meer licht opvangen, waardoor je ook in minder ideale situaties scherpe foto's schiet.

Een andere verbetering is dat de cameralens ditmaal niet meer uitsteekt. Daardoor ligt het toestel plat op een tafel een stuk stabieler. De frontcamera van de Galaxy S7 (Edge) blijft ongewijzigd en schiet foto's met 5 megapixel en video's in full-hd.

 Waterbestendig?

Details over belangrijke zaken zoals ondersteuning voor micro-sd en micro-usb zijn nog niet bekend. Er wordt verwacht dat de S7 nog geen gebruik gaat maken van een usb-c-aansluiting, die sneller data en stroom doorvoert. Ook zijn er nog twijfels over de waterdichtheid van de Galaxy S7. De metalen behuizing van de S6-serie ging ten koste van de IP67-certificatie, wat kort inhoudt dat de smartphone zeer waterbestendig is. De S7 en S7 Edge zijn mogelijk wel weer bestand tegen water.

Op 21 februari worden de Galaxy S7 en S7 Edge officieel uit de doeken gedaan. Bovenstaande verwachtingen zijn gebaseerd op geruchten, dus het is mogelijk dat de uiteindelijke toestellen afwijken.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel