Sony Xperia Z2, Z3 en Z3 Compact krijgen Android 6.0

Sony Xperia Z2, Z3 en Z3 Compact krijgen Android 6.0

Sony maakt een bètaversie van Android 6.0 Marshmallow beschikbaar voor meerdere Xperia-toestellen in drie nieuwe landen, waaronder Nederland. De bèta is uitgerold voor de Xperia Z2, Z3 en Z3 Compact.

Langzame uitrol Android 6.0

Android Marshmallow is al een tijdje beschikbaar, maar de uitrol ervan naar smartphones en tablets verloopt vooralsnog traag. Zo kan nog geen enkele smartphone van Sony kan gebruikmaken van de nieuwste Android-software. Dit in tegenstelling tot concurrenten als LG, Motorola en HTC die al minimaal één toestel hebben voorzien van Android 6.0.

Om deel te kunnen nemen aan de bèta moet je met een van de geschikte Sony Xperia toestellen de ‘Xperia Beta Program‘ app downloaden. De vervolgstappen worden uitgelegd in dit artikel van Android Planet en ook kun je lezen welke vernieuwingen Android 6.0 Marshmallow brengt.

Positieve feedback

De bètaversie van Android 6.0 is niet helemaal nieuw. In oktober vorig jaar was hij al beschikbaar om te testen in elf landen. Van de tienduizend Xperia-gebruikers die deel mochten nemen aan de bèta waren er veel positief verrast door de vele extra's die het bètaprogramma met zich meebracht. Zo lijkt de bèta veel op de stockversie van Android 6.0, en is er een optie vooraf geïnstalleerde apps te verwijderen.

De Sony Xperia Z5 wordt (nog) buiten beschouwing gelaten in de bètaversie. Dit is opmerkelijk te noemen, aangezien de Z5-serie de nieuwste modellenreeks van Sony is. Alle toestellen hiervan draaien nog op Lollipop 5.1.1. De verwachting is dat Sony de Z5-serie niet betrekt in de bètaversie, omdat de uitrol naar Android 6.0 normaal gesproken als eerste bij de vlaggenschepen gebeurt.

(Via)

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel