‘Driekwart Nederlanders beveiligt smartphone niet goed’

Uit een onderzoek van Telecompaper blijkt dat maar liefst driekwart van de Nederlanders geen beveiligings-apps op hun smartphone hebben staan. Desondanks zijn veel consumenten wel op de hoogte dat hun toestellen daardoor kwetsbaar zijn.

Smartphone-beveiliging

Driekwart van de ondervraagden weet dat een smartphone een makkelijke prooi is voor virussen en hackers die via applicaties van binnen en buiten Google Play worden gedownload. Minder dan de helft van de Nederlanders heeft echter beveiligingssoftware geïnstalleerd op hun smartphone, om zich te beschermen tegen kwaadwillenden.

smartphone-beveiligingDe populairste anti-virussoftware voor Nederlanders is bij uitstek AVG. Deze virusscanner wordt door 12 procent van de consumenten gebruikt. In die 12 procent zitten echter de gratis en betaalde variant verwerkt. In de betaalde versie krijg je onder meer de mogelijkheid om apps van een aparte beveiligingscode te voorzien en krijg je een e-mail wanneer drie keer het wachtwoord onjuist is ingevoerd, waardoor je toestel net iets beter beveiligd is.

Na AVG volgt Avast Software. Deze antivirusscanner staat op 5 procent van alle Nederlandse smartphones geïnstalleerd. Vier procent heeft de McAfee-app op zijn of haar toestel staan.

Tips voor smartphone-beveiliging

Wanneer je steeds meer privézaken regelt via je smartphone, wordt het belangrijker om je toestel goed te beveiligen tegen indringers. Zo voorkom je dat gevoelige data wordt onderschept door kwaadwillenden of veiligheidsdiensten als de AIVD. Wil je meer weten over het beveiligen van je smartphone, kijk dan hier als je een Android-toestel hebt en gebruik deze link wanneer je een iPhone gebruikt.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel