Samsung presenteert Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus officieel

Samsung presenteert Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus officieel

Samsung heeft eindelijk de Galaxy S8 (Plus) officieel aangekondigd. De twee toestellen zijn vanaf 28 april in Nederland te koop met een adviesprijs van respectievelijk 799 en 899 euro.

Samsung Galaxy S8 officieel

De Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus zijn eindelijk officieel onthuld door Samsung. Nog nooit eerder lekte er zo veel van een smartphone van tevoren uit: de meeste specificaties lagen al ruime tijd op straat.

Vanaf 28 april is de Galaxy S8 officieel te koop in Nederland. Wil je de Galaxy S8 los kopen, dan moet je er 799 euro voor neertellen. Een losse Galaxy S8 Plus heeft een adviesprijs van 899 euro meegekregen. Voor vroege vogels heeft Samsung een kleine verrassing: bestel je het toestel nu, dan heb je ‘m op 20 april al in huis.

Galaxy S8 officieel

De nadruk bij het ontwerpen van de Galaxy S8 lag voornamelijk op het scherm aan de voorkant. Dit 5,8 inch-scherm met een resolutie van 2960 bij 1440 pixels loopt aan de boven- en de onderkant verder door dan bij de Galaxy S7. Hierdoor is de beeldverhouding wat breder dan normaal, met een verhouding van 18,5 bij 9. Dit ‘Infinity Display’ loopt naadloos over in de omgeving, doordat de schermranden zo dun mogelijk zijn gehouden.

Ook de fysieke home-knop aan de voorkant is verdwenen. Deze heeft plaatsgemaakt voor functietoetsen die in het scherm zelf verwerkt zitten. De vingerafdrukscanner is naar de achterkant verplaatst en bevindt zich nu naast de 12 megapixel-camera. Dit is de eerste keer dat Samsung een vingerafdrukscanner aan de achterkant van een smartphone verwerkt.

Naast razendsnelle hardware onder de motorkap zet Samsung ook flink in op kunstmatige intelligentie met de Galaxy S8. De slimme assistent Bixby zit overal in het toestel geïntegreerd en denkt op ieder moment van de dag met je mee. Zo kun je met je stem verschillende acties uitvoeren in apps of gewoon een gesprek met Bixby voeren. Hiervoor zit nu een Bixby-knop aan de zijkant van de smartphone, waarmee de assistent op ieder moment opgeroepen kan worden.

Meer over de Galaxy S8

Ook de overige specificaties van het toestel zijn behoorlijk indrukwekkend te noemen. We zetten de belangrijkste informatie hieronder voor je op een rijtje.

  • 5,8 inch amoled-scherm met resolutie van 2960 bij 1440 pixels
  • 12 megapixel-camera achterop, 8 megapixel-camera voorop
  • Exynos 9 8895-chipset met acht cores, bijgestaan door 4GB werkgeheugen en 64GB uitbreidbare opslagruimte
  • IP68-certificering: stof- en waterdicht
  • Loopt op Android 7.0 (Nougat), met Samsung-interface
  • Voorzien van irisscanner aan de voorkant, vingerafdrukscanner aan de achterkant en gezichtsherkenning

Wil je meer weten over de Samsung Galaxy S8? Op onze zustersite AndroidPlanet vind je alles over de Galaxy S8 aankondiging.

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel