Android 4.3 aangekondigd door Google

Android 4.3 aangekondigd door Google

Google heeft op een persevenement een nieuwe versie van Android aangekondigd, Android 4.3. De update voor Googles besturingssysteem was al uitgelekt.

De update naar Android 4.3 is geen grote update voor Googles besturingssysteem, maar brengt wel enkele interessante verbeteringen met zich mee. Zo is de batterijduur van Android-toestellen aanzienlijk verbeterd door de Android 4.3-update, vooral als je smartphone standby staat of verbinding heeft met een wifi-netwerk.

Android gaat vanaf 4.3 bovendien bluetooth smart ondersteunen (verbinding met accessoires zuiniger), krijgt als eerste platform ondersteuning voor de nieuwe standaard OpenGL ES 3.0 (betere prestaties voor games) en laat ouders ‘restricted profiles’ instellen voor hun kinderen. Hierdoor kunnen zij geen aankopen doen in apps.

Netflix in hd op je smartphone

Google heeft daarnaast een nieuwe zogeheten api voor ‘digital rights management’ geïntroduceerd, die er bijvoorbeeld voor zorgt dat Netflix streaming in 1080p gaat aanbieden. Video’s in deze kwaliteit werden voorheen nog niet aangeboden door Netflix en vergelijkbare diensten, omdat ze hun content nog niet voldoende konden beschermen.

De originele Nexus 7, Nexus 4, Nexus 10 en Galaxy Nexus krijgen de update naar Android 4.3 direct. Gebruikers van andere Android-toestellen moeten wachten op de updates vanuit fabrikanten en providers.

Dossier over Android 4.3 op AndroidPlanet

AndroidPlanet zette eerder ook al alle Android 4.3-features op een rijtje, met onder andere het nieuwe bluetooth 4.0, de nieuwe Android 4.3-camera en galerij-app en een handige wifi-instelling die tevens energie bespaart. Dat artikel wordt blijvend aangevuld met nieuwe informatie over Android 4.3.

Geschreven door Thomas Haenen

Techjournalist uit Nijmegen. Afgestudeerd als Amerikanist, maar duikt met enthousiasme in de wereld van smartphones en tablets. Kan je ook alles vertellen over literatuur en Theodore Roosevelt.

Bekijk profiel