‘Motorola werkt aan opvolger budgettelefoon Moto E’

‘Motorola werkt aan opvolger budgettelefoon Moto E’

Motorola is bezig met een opvolger voor de Moto E, zo zou blijken uit nieuwe gelekte informatie. Het toestel wordt mogelijk groter en breder, maar beschikt niet over 4G.

Moto E opvolger: geen 4g

Moto E opvolgerDit blijkt uit informatie van de FCC, een instantie uit de VS die smartphones uitgebreid test voordat deze in de winkels komen te liggen. De nieuwe smartphone, met modelnummer 4583, zou de opvolger van de Moto E moeten worden. Er is nog niet veel bekend over de Moto E opvolger, al weten we wel dat deze overweg kan met wifi, bluetooth 4.0, gps en 3g. Ondersteuning voor 4g ontbreekt helaas, net als bij de huidige Moto E. Wel wordt het onaangekondigde toestel naar verwachting iets breder (67 millimeter) en hoger (130 millimeter) dan zijn voorganger.

De Moto E verscheen in juni 2014 en combineert een prijs van circa 100 euro met redelijk vlotte specificaties. Zo wordt ‘ie aangestuurd door een 1,2GHz-dualcore-processor en heeft het toestel de beschikking over 1GB aan werkgeheugen. Onderhuids is verder 4GB aan uitbreidbare opslagruimte (tot maximaal 32GB), een 5-megapixel-camera en 1980 mAh-accu aanwezig. Het scherm van de Moto E meet 4,5 inch en heeft een resolutie van 960 bij 540 pixels.

→ Meer weten over de Moto E? Check dan de Moto E-toestelpagina bij onze collega's van Android Planet!

Android Lollipop voor Motorola-toestellen

Daarnaast is er goed nieuws voor de mensen die beschikken over een Moto E of een ander Motorola-toestel uit 2013 of 2014. Op Google+ heeft een medewerker van de Amerikaanse smartphonefabrikant bekendgemaakt dat deze toestellen snel de update naar Android Lollipop krijgen.

De update liet een tijdje op zich wachten, wat kwam door het feit dat er nog veel bugs in de software zaten. Deze zijn nu echter vrijwel allemaal opgelost en gebruikers van de Motorola-toestellen kunnen de update zeer spoedig verwachten.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel